Peti puta ove sezone naš je veznjak uspio zatresti protivničku mrežu, a Slugu je svladao s bijele točke.

Ove nedjelje svoj 24. rođendan slavi naš prvotimac Haris Hajradinović. Stoga nam je posebno drago što je, dan ranije, bio strijelac u derbiju s Rijekom i postigao svoj peti pogodak za Bijelo-plave, tako da je uz Grgića i Grezdu prvi klupski strijelac. Osijek u njemu ima najsigurnijeg izvođača kaznenih udaraca koji ne griješi s bijele točke, pa ni riječki vratar Sluga nije imao nikakvih izgleda obraniti mu „penal“.

Dobro je da smo pobijedili, a i zaslužili smo, po svemu. Dobro smo ušli u utakmicu, pritisnuli Rijeku kako smo se i dogovorili, iako smo možda malo duže čekali na taj vodeći pogodak, s obzirom da smo imali igrača više na terenu. No, stvarali smo šanse i trebali smo već u prvom poluvremenu dosta toga riješiti. U drugom dijelu smo zabili ta dva gola, dovoljna za pobjedu. Pri kraju smo se malo opustili uz to sigurno vodstvo, ponijela nas je i publika, pa je protivnik smanjio rezultat, ali mislim da ipak svi trebamo biti zadovoljni, pričao je Hajradinović po izlasku iz svlačionice.

Preko Slovačke, Belgije i Norveške do Osijeka

Haris je, inače, rođen u Prilepu, u Makedoniji, a prve ozbiljnije nogometne korake napravio je u mlađim kategorijama sarajevskog Željezničara. Igrao je i u tamošnjem Olimpiku, da bi 2013. potpisao za Inter iz Zaprešića. U tom je hrvatskom prvoligašu odigrao osam utakmica i uslijedio je prvi ozbiljniji transfer, u redove slovačkog prvoligaša Trenčina. Tamo je Hajradinović skrenuo pozornost na sebe odličnim igrama, budući da je u 43 nastupa kao veznjak postigao 13 golova uz brojne asistencije. Prvi je reagirao belgijski Gent i 2014. potpisao s njim četverogodišnji ugovor.

No, nije se mladom bosansko-hercegovačkom reprezentativcu tada bilo nimalo jednostavno izboriti za ulazak u momčad, odigrao je četiri utakmice i prihvatio posudbu u norveški Haugesund u kojem je već u prvoj sezoni postao jedan od ključnih igrača. Stoga su Norvežani preuzeli njegov ugovor, a upravo im je tehnički vrlo potkovani veznjak bio jedan od ključnih igrača i na europskoj sceni.

Pamti se pogodak u debiju

U Gradski vrt je stigao krajem prijelaznog roka prošle godine, dakle zadnjih dana kolovoza, zajedno s Mirkom Marićem koji nam je pristupio iz mađarskog Videotona. Zanimljivo je da su se njih dvojica ponovno susreli u Osijeku nakon zajedničkih dana u mlađim nacionalnim vrstama BiH. Već u svom prvom nastupu u dresu Bijelo-plavih, na domaćem terenu protiv Hajduka, Haris je u debiju bio i strijelac i najbolji igrač susreta. Vrlo je bitan igrač u osječkom sastavu s obzirom da podjednako uspješno može igrati i kao prednji i zadnji vezni, a krasi ga vrlo dobar udarac s obje noge. S našim je Klubom potpisao trogodišnji ugovor i ne sumnja kako će i s Osijekom zaigrati u Europi, nadajući se da bi svojim nastupima mogao zagolicati znatiželju i novog izbornika Bosne i Hercegovine, Roberta Prosinečkog.