Radit će se po smjernicama UEFA-e, u skladu s najnovijim europskim i svjetskim trendovima.

Nogometni klub Osijek i mađarska kompanija „Biosec Groop“ potpisali su ugovor o implementaciji sigurnosnog sustava na stadionu Gradski vrt. Riječ je o StadionGuard, automatskom sustavu za kontrolu pristupa koji će se prvenstveno koristiti za: fizičku kontrolu pristupa stadionu, integraciju sa sustavom izdavanja ulaznica uz modul nadgledanja i upravljanja događajem. Sustav se temelji na smjernicama UEFA-e i u skladu je s najnovijim europskim i svjetskim trendovima. Pritom će biti obnovljena i unaprijeđena lokalna infrastruktura za priljev gledatelja na tribine. 

Ugradnja trokrakih pregradnih barijera

Na ulazima će, dakle, biti postavljene trokrake pregradne barijere (turnstiles) namijenjeni za pomoć pri kontroli pristupa publike na zaštićenim prolazima. Ulazna će vrata biti opremljena mahanizmom kojim upravlja elektronički procesorski čip, uz ručni Oindus Varipad terminal, a kompletan će sustav imati razinu za sprječavanje višestrukog ulaska. Također, StadionGuard obuhvaća i protupožarni alarm kao i još neke sigurnosne komponente. „

"Želimo sigurnost na najvišoj razini koja će onda uvjetovati i obiteljske dolaske na utakmice. I na ovaj način se pripremamo za ono što nam donosi vrijeme ispred nas, za nove europske nastupe, ali i domaćinstvo hrvatskoj reprezentaciji. Uvijek spominjemo Europu u našim natjecateljskim ciljevima, a europsku razinu želimo i u svemu drugome", istaknuo je direktor NK Osijek Igor Galić.