Svi su prethodni dvoboji Osijeka i Hajduka ove sezone bili do kraja neizvjesni, zanimljivi i za navijače.

Nedjeljna utakmica između Osijeka i Hajduka bit će ujedno i posljednji ovosezonski derbi na našem stadionu u Gradskom vrtu. Dinamo nam je bio u gostima na samome početku drugog dijela državnog Prvenstva, kolo iza toga dočekali smo i Rijeku, a sada stižu i Splićani, trenutno drugoplasirana momčad HT Prve lige.

Kopićevi izabranici uoči ogleda 26. kola imaju devet bodova prednosti u odnosu na Bijelo-plave i susret više, budući da Osječani moraju odraditi zaostatak protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj. Ta se bodovna razlika čini dosta velikom, međutim, ima još dosta iskušenja i za jedne i za druge do kraja sezone, pa nema odustajanja barem u pokušaju da se vrati neizvjesnost u borbi za drugo ili treće mjesto koje sada zauzima Rijeka koja Osijeku bježi šest bodova, ali s utakmicom više.

Derbi dodatno obvezuje i motivira

Vidjeli smo i u prethodnim ogledima osječke i splitske momčadi da je rezultat uvijek bio neizvjesan, bez obzira tko je na kraju bio sretniji rezultatom. U završnici jesenske polusezone u samo četiri dana odigrana su dva međusobna susreta. Prvo je Osijek na Poljudu bio nadomak osvajanju sva tri boda, budući da je golom Grgića imao vodstvo sve do četvrte minute sudačke nadoknade kada je domaćin s(p)retno uspio izjednačiti. Nakon toga je u Gradskom vrtu odigran susret četvrt-završnice Kupa kojega je Hajduk riješio u svoju korist, ali se nismo mogli oteti dojmu da je Zekićev sastav zaslužio puno bolji ishod. Ne treba dvojiti da će i nedjeljna utakmica biti zanimljiva jer uvijek nosi epitet derbija što dodatno obvezuje i motivira aktere, a veseli i navijače.