Gostujući su navijači imali mogućnost puno ranije doći do ulaznica u pretprodaji, kao i na sam dan utakmice…

Nakon što je predsjednik Hajduka Ivan Kos reagirao na, kako je istaknuo u Hajdukovom priopćenju, maltretiranje navijača Bijelih i njihov usporeni ulazak na sjevernu tribinu Gradskog vrta, po istom pitanju oglasio se i naš prvoligaš.

Naime, NK Osijek je na Poljud, sukladno dogovoru sa splitskim klubom, poslao odgovarajući broj ulaznica za gostujuće navijače kako bi ih oni mogli kupiti nekoliko dana prije derbija na našem stadionu. To je i učinilo 236 pripadnika „Torcide“, dok su preostale ulaznice vraćene u Osijek.

Nadalje, podsjećamo da su i u Gradskom vrtu svi zainteresirani mogli u pretprodaji, tijekom subote i nedjelje, nabaviti ulaznice i izbjeći bilo kakve gužve na ulazima.

Gužve su se mogle izbjeći 

Također je činjenica da je blagajna Sjever na dan utakmice bila otvorena dva sata prije susreta, kao i ulazak na tribine. To je sasvim dovoljno vremena da se obavi već uobičajena procedura glede ulaska na stadion, međutim, mnogi su gostujući navijači dolazili na blagajnu, a potom i na ulaz svega dvadesetak, pa i manje minuta prije početka derbija.

Ako je poznato da prosječno u minuti tijekom sigurnosnih provjera na četiri ulaza može biti pregledano osam osoba, nije teško izračunati da ih u sat vremena može ući 480, a u dva sata (koliko su imali na raspolaganju) ukupno 960.

Dakle, osnovni je problem bio u prekasnom dolasku Hajdukovih fanova, pa su se stoga stvorile gužve koje su se mogle izbjeći da su „Torcidaši“ ranije kupili ulaznice koje su im bile na raspolaganju.