Svoju su utakmicu s Agramom nogometašice Osijeka odradile unaprijed i slavile sa 8:1 uz prvi primljeni gol u Ligi.

Sve je manje osječkih prvoligaša koji su i dalje na sceni posljednjih dana mjeseca ožujka. Naime, prošloga su vikenda svoje prvenstvene nastupe u ovoj natjecateljskoj godini okončali odbojkaši Murse te kuglači Osijeka, Kandita i kuglačice Osijeka ’97. Još ranije sezona je završila za odbojkašice Osijeka, tako da je i sve manje utakmica u našem gradu.

Ovoga su tjedna osječke nogometašice unaprijed odigrale susret 12. kola državnog prvenstva u kojem su na Mačkamami svladale Agram sa 8:1. Bio je to susret u kojem su Osječanke primile prvi pogodak u Ligi, a čak je i na poluvremenu rezultat bio izjednačen 1:1. No, u drugih 45 minuta naše su djevojke još sedam puta zatresle suparničku mrežu, pa i dalje imaju maksimalan učinak, što dakako podrazumijeva i čelnu poziciju na ljestvici.

Stolnotenisači dvaput s Puljanima

Ovoga četvrtka četvrtfinale Kupa Hrvatske igraju stolnotenisači Vodovod Osijeka kojima u goste stiže momčad Pule. Igrat će se u dvorani Gradski vrt s početkom u 19 sati, a pobjednik će izboriti sudjelovanje na Final fouru. Zanimljivo je da će isti suparnici već u subotu ponovno igrati međusobno, no tada će to biti u borbi za bodove, u okviru posljednjeg kola osnovnog dijela Superlige. Taj će dvoboj početi u 17 sati, uz napomenu da bi Osječani pobjedom mogli preskočiti Puljane i domoći se treće pozicije uoči doigravanja za prvaka.

Na Veliki petak igrati će košarkaši Vrijednosnica Osijek i to u gostima kod zagrebačke Hermes Analitice. Riječ je o susretu 21. kola HT Premijer lige, a Osječanima bi pobjeda puno značila u borbi za play-off. Naime, „analitičari“ trenutno imaju bod manje u odnosu na momčad našeg prvoligaša i potpuno iste ambicije do kraja sezone… U ponedjeljak, 2. travnja, svoju će prvenstvenu utakmicu u prvenstvu Hrvatske u futsalu odigrati Osijek Kelme, a gostovati će u Makarskoj kod momčadi Novo vrijeme Apfel.