Puljani se bore za svaki bod, a Osijek ima priliku pokazati da su izdanja iz prošloga tjedna bili tek prolazna slabost.

Posljednju utakmicu na domaćem terenu Osječani su odigrali protiv Slaven Belupa i tada su slavili s uvjerljivih 3:0. Dakako da Bijelo-plavi i uoči prvenstvenog dvoboja s Istrom 1961 na svome terenu imaju istu želju, osvojiti bodove i igrom se iskupiti za posljednja dva slaba izdanja koje su prezentirali u gostima kod Lokomotive i Rudeša.

Termin odigravanja ovoga susreta baš i nije pogodan za ljubitelje nogometa jer je petak radni dan, a početak je već u 16 sati, pa će neki uistinu morati požuriti s posla kako bi sunčane poslijepodnevne sate proveli na tribinama Gradskog vrta…

Pristup bitno određuje tijek susreta

O motivu se u profesionalnom sportu ne bi smjelo pričati, to je nešto što bi se moralo podrazumijevati, no jasno je da pristup u svakom susretu bitno određuje i sam njegov tijek, pa i konačan ishod. Istra će u tom smislu biti silno motivirana jer joj doslovno svaki bod iznimno puno znači u teškoj borbi za opstanak i situaciji kada je na tablici izjednačena s predposljednjom Cibalijom te ima samo bod prednosti nad Rudešom koji je na samome začelju.

Naš Osijek je, pak, sada već u ozbiljnijem zaostatku za Rijekom i Hajdukom, na sigurnom četvrtom mjestu, ali nikome ne može i ne smije biti svejedno kakav će dojam Bijelo-plavi ostaviti do kraja sezone i koji će učinak pritom ostvariti.

Obveza je pružiti maksimum

Stoga je bitno svladati Puljane i pokazati puno više u odnosu na prošlotjedne izvedbe koje nisu bile dobre. I stručni stožer je to potencirao kao obvezu igrača, i svakoga pojedinačno, i momčadski da bi nakon susreta i u svlačionici i među navijačima bilo prisutno zadovoljstvo.

Vidjet ćemo kako će Zoran Zekić posložiti startnu jedanaestoricu i komu će ukazati povjerenje, no bez obzira koga će poslati na travnjak i u kojem trenutku, jasno je da je obveza Osječana pružiti maksimum u svakom pogledu. Znaju i naši dečki da su dva puta uzastopce zakazali u Kranjčevićevoj, sada je vrijeme da se pokažu u pravom izdanju i tako isperu gorak okus iz prethodnih nastupa.