Krilni napadač Bijelo-plavih je omiljen i među suigračima i navijačima jer uvijek daje sve od sebe na terenu.

Eros Grezda ove nedjelje, 15. travnja, slavi svoj 23. rođendan i NK Osijek mu upućuje čestitke i želi sve najbolje!

Naš je napadač u Gradski vrt stigao prošloga ljeta i brzo izborio svoje mjesto u najboljem sastavu, a također je naprečac osvojio simpatije navijača. To se moglo i očekivati jer je albanski reprezentativac poznat po tomu da baš u svakom susretu pruža svoj maksimum i da će uvijek dati sve od sebe, ne „birajući“ protivnike. „Kohorta“ je to odmah prepoznala, kao i ostali fanovi našeg prvoligaša, a Erosa posebno voli onaj mlađi navijački puk, pa je vrlo popularan i na društvenim mrežama s velikim brojem pratitelja.

Od Prištine do Gradskog vrta

Grezda je rođen u Đakovici, na Kosovu, 1995. godine, a nogomet je počeo trenirati devet godina kasnije u Prištini. Kao 15-godišnjak prešao je u Rabotnički iz Skoplja, da bi ga zapazili skauti zagrebačkog Dinama i doveli u Maksimir. Tamo se, međutim, nije duže zadržao nego je juniorski staž nastavio i završio u slovenskom Aluminiju gdje je počeo i seniorsku karijeru.

Tijekom 2015. prelazi u Zavrč, da bi ga Lokomotiva iste godine dovela u svoje redove, što je hitrom krilnom napadaču omogućilo značajan igrački uzlet. Među „Lokosima“ je proveo dvije sezone, a onda je uslijedio dolazak u Osijek za koji je i sam rekao da mu je veliki iskorak u njegovom nastojanju da se jednoga dana domogne velike europske nogometne scene.

Zabio Hajduku, Dinamu i Rijeci

Svojom brzinom i vještom kontrolom lopte u punome trku opasnost je za svaku protivničku obranu, što je dokazao svojim igrama za Bijelo-plave. Do sada je za našu momčad skupio 23 nastupa u HNL-u, 3 je imao u Kupu Hrvatske, a sudjelovao je i u svih 8 europskih utakmica Osječana u kvalifikacijama EL.

U borbi za bodove postigao je pet golova, u Kupu je dodao još dva, dok je u Europi jednom bio strijelac, tako da je trenutno na osam pogodaka ove sezone. Zanimljivo je istaknuti da je bio strijelac protiv svih naših konkurenata u borbi za vrh tablice, budući da je redom zabijao Hajduku, Dinamu i Rijeci.

Grezda nije samo omiljen među navijačima Osijeka, nego i u svlačionici, među suigračima, a i trener Zekić ga je često navodio kao primjer profesionalca koji i posljednji atom snage ostavlja na terenu. Za najbolju albansku reprezentaciju skupio je sedam nastupa i postigao jedan gol.