Za Osječane ova utakmica nije presudna, ali je naboj prisutan već i zbog velikog motiva u svakom ogledu s Dinamom.

Najavljujući susret između Dinama i Osijeka u 30. kolu HT Prve lige prvenstveno se nadamo i očekujemo da to bude istinski derbi u pravom smislu te riječi. Takva su bila posljednja tri međusobna dvoboja ova dva protivnika u kojima su Modri imali prednost domaćeg terena. Naime, svaki puta su to bile potpuno neizvjesne utakmice u kojima su Osječani zabilježili po jednu pobjedu, poraz i remi uz gol-razliku 3-3.

Za Bijelo-plave je pritom najslađe gostovanje u Maksimiru bilo ono iz rujna 2016. u kojem su, golom Kneževića, slavili s 1:0, potom je u travnju 2017. bilo 2:1 za Dinamo kada je Lešković zabio pobjedonosni pogodak u 84. minuti, a već smo opisali i onaj zadnji dvoboj u Zagrebu u kojem su bodovi podijeljeni, a domaćin se „iščupao“ u sudačkoj nadoknadi vremena…

Hendikep je neigranje Grezde

Momčad koju odnedavno s klupe vodi Nikola Jurčević sigurnim koracima grabi prema naslovu prvaka Hrvatske, dok je Osijek neupitan na četvrtoj poziciji, nadajući se ponekom kiksu Rijeke i Hajduka da bi im se u završnici sezone barem mogao približiti. Iako je za Zekićeve izabranike Europa već osigurana, uvijek je posebna draž iznenaditi Dinamovce na njihovom terenu, pa je s takvim nadanjima naš prvoligaš stigao i na ovu utakmicu. Ona mu neće biti prijelomna u nekom rezultatskom smislu, ali nikako ne znači da nije dovoljno bitna.

Biti bolji od najtrofejnijeg kluba u Hrvatskom poseban je motiv, tako da u tom smislu očekujemo Osječane na njihovom trenutnom maksimumu. Izostanak Grezde je hendikep jer on puno znači našoj momčadi, no ima stručni stožer i drugih aduta koji su se znali iskazati u derbijima. Dakako da ih u svojim redovima ima i Dinamo koji još nije osigurao titulu, pa su mu bodovi zasigurno važni . Vidjet ćemo tko će na kraju biti zadovoljniji.