Zekić je istaknuo da su Bijelo-plavi u posljednje četiri gostujuće utakmice s Dinamom dvaput pobijedili i jednom remizirali.

Kao i u rujnu 2016. godine, Zoran Zekić je na konferenciju za novinare nakon pobjede u Maksimiru došao zadovoljan, iako ni u jednom trenutku nije bio euforičan. Pohvalio je svoje izabranike i uvodno istaknuo:

Prvo bih čestitao svojoj momčadi na teško izborenoj pobjedi u kojoj su naši igrači dali sve od sebe. Prvih 35 minuta smo zaista izgledali dobro, osim postignutog pogotka još smo više puta opasno izlazili prema protivničkom šesnaestercu i mogu reći da smo u tom razdoblju funkcionirali na način da je sve ono što smo zamislili prije utakmice bilo i odrađeno na terenu. Još da smo u tim izlascima imali malo mirniji završni pas, mogli smo biti i opasniji. I u posljednjih dvadesetak minuta mogli smo kazniti Dinamovu „va banque“ igru, kada smo imali dosta prostora za kontru, no najvažnije je da smo osvojili sva tri boda.

Neke se stvari mijenjaju

Osvrnuo se Zekić i na jednu novu eru u nastupima Bijelo-plavih u gostima kod Dinama...

Do rujna 2016. nismo 16 godina pobijedili u Zagrebu, a evo u zadnje četiri utakmice u Maksmiru smo dvaput osvojili sva tri boda, jednom smo igrali neriješeno i jednom minimalno izgubili u samom finišu susreta. Neke stvari se očito mijenjaju po tom pitanju  i to mi je drago.

Odlični Marko Malenica!

Osječki je kormilar odlučio između vratnica ponovno postaviti Malenicu koji je bio i najistaknutiji pojedinac susreta, a pogodio je i s još nekim taktičkim zamislima:

Znate i sami da je Marko naš prvi vratar, znaju to i on i Santini. Morao sam ga malo „ohladiti“ da se vrati na pravi put, mislim da je ovom prilikom pokazao sve svoje kvalitete. Što se tiče ovih drugih ideja i rješenja, uvijek ih ja imam, no nekada ispadnu dobra, a nekada baš i ne. Danas je ovo s Marićem i Hajradinovićem na njihova dva zadnja vezna ispalo odlično jer su im stoperi morali voditi igru. Bili smo „gusti“ , dobra nam je i brza bila tranzicija što smo i priželjkivali. Lako je biti general nakon bitke jer da Malenica nije bio na ovakvoj razini, vjerojatno sada ne bismo ovako pričali. No, ne mislim gledati pobjedi „u zube“, jako sam sretan i nadam se i da ćemo na Rujevici biti u istom izdanju.

Pokušati nešto napraviti i na Rujevici

Osvrnuo se osječki trener i na činjenicu da se njegova momčad koncentrirano branila i sačuvala mrežu netaknutom:

Kako se mi mučimo protiv Cibalije, Rudeša ili Istre, vidjeli ste i kako je Dinamu teško probiti organizirani blok ispred protivničkih vrata, bez obzira i na svu individualnu kvalitetu koju imaju. Kada se momčad povuče na svojoj polovici, a pritom je koncentrirana i radna, onda je teško pronaći put do mreže. Pritom smo i zabili, pa je suparniku bilo još i teže.

Netko je od novinara primjetio da su Osječani ovom pobjedom itekako „zakuhali“ borbu za naslov prvaka...

Ne razmišljam o tomu. Prvenstveno se nadam da ćemo mi nešto napraviti i na Rujevici. Ne trebamo se predavati u toj mogućoj borbi za poziciju više na tablici, a ovi drugi klubovi neka razmišljaju o sebi. Prije samo četiri dana imao sam puno problema uoči susreta s Istrom, pa mogu reći da sam trener koji živi od utakmice do utakmice, što zapravo tako i treba biti.

Jurčević poraz ocijenio šokantnim

Trener Dinama Nikola Jurčević sigurno je očekivao puno bolji rezultat, ali su Modri ostali bez bodova...

Čestitke Osijeku na velikoj borbi i pobjedi. Za nas je ovo šokantan i neočekivani poraz, loše smo ušli i izgubili smo utakmicu u prvih 20 minuta. Imali smo većim dijelom dominaciju, statistika dovoljno govori o tome, međutim njihov golman se razbranio. Kako to biva u nogometu, kažnjeni smo za loš ulazak u susret. U ovom trenutku, bolno i teško smo primili ovaj poraz, ali imamo i dalje bodovnu prednost, moramo se brzo konsolidirati prije derbija u Splitu. Ovu utakmicu smo javno i interno okarakterizirali kao strahovito bitnu, koja bi nam puno olakšala situaciju. Međutim, bili smo uspavani, bez pravog ritma i to nas je koštalo protiv Osijeka. Vjerujem da će na Poljudu biti bolje i uspješnije.