Prvi puta su Osječani na Kantridi slavili ’94, a bodove su osvojili i u posljednjem dvoboju na Rujevici, prošle jeseni.

Zaista je bilo puno zanimljivih dvoboja riječkih i osječkih nogometaša otkako je HNL-a. Na Kantridi i Rujevici ukupno ih je odigrano 37, pri čemu su Riječani ostvarili 21 pobjedu, a po 8 utakmica je završilo neriješenim rezultatom, odnosno trijumfom gostiju s Drave.

Za Bijelo-plave je najugodnije gostovanje na Kvarneru bilo 23. listopada 2010. kada su svoga domaćina „razmontirali“ s 5:1, a rado se prisjetimo i prošle jeseni budući da je Osijek slavio s 2:1 i tako ostvario prvu pobjedu u novoj riječkoj nogometnoj areni. Inače, prvi puta su Osječani do sva tri boda u Rijeci došli krajem kolovoza 1994., a rezultat je tada bio 1:0 u njihovu korist.

Nezaboravni remi iz svibnja 1999.

No, daleko najviše pozornosti privukao je dvoboj iz 26. svibnja 1999. kada se na Kantridi, u posljednjem kolu ligaškog natjecanja, natiskalo za tamošnje prilike gotovo nevjerojatnih 22.000 gledatelja! Rijeci je trebao pun pogodak za osvajanje naslova prvaka, ali je susret završio remijem 1:1. Još se mjesecima, pa i godinama nakon toga pričalo o poništenom pogotku Hasančića iz 88. minute, kada je pomoćni sudac Krečak signalizirao zaleđe, a ni suvremena tehnologija nije baš do kraja razjasnila je li pritom šibenski „mahač“ bio u pravu ili ne…

Osijek je šokirao domaćina i njihove brojne navijače golom Bubala u 42. minuti, a izjednačio je Musa iz kaznenog udarca koji je također bio dvojben u 54. minuti. Stanko Poklepović tada je na terenu cijelo vrijeme držao istu jedanaestoricu u kojoj su bili: Galinović, Beljan, Vidović, Ergović, Lasić, J. Vranješ, Gašpar,, Perković, Beširević, Prišć i Bubalo. Za Rijeku, koja je na kraju ipak bila neutješni viceprvak Hrvatske, igrali su: Tafra, Mijatović, Ivančić, Milinović, Čačić, Brajković (Balaban), Musa (Matsubara), Agić (Pilipović), Višković, Sztipanovics i Hasančić,, a trener je bio Nenad Gračan.