Osječani će nastojati biti uspješni kao i u Maksimiru, a Rijeka želi popraviti dojam iz prethodnih međusobnih dvoboja…

Čeka nas još jedan derbi u kojem će akteri biti nogometaši Osijeka. Ovaj puta dolaze u goste Rijeci koja je stepenicu više na prvenstvenoj ljestvici s trenutnih 5 bodova prednosti. Jasno je da će domaćin biti vrlo motiviran u ovom susretu jer je u sva tri prethodna tijekom ove sezone poražen od Bijelo-plavih, dva puta u Gradskom vrtu i jednom na svojoj Rujevici. Aktualnom prvaku to je bolna točka i zato je za očekivati da će uprijeti sve svoje snage kako bi promijenio tu sliku iz međusobnih dvoboja.

No, jednako su motivirani i Osječani, posebno nakon pobjede u Maksimiru kojom su „zakuhali“ borbu za naslov prvaka i vratili joj onu potrebnu draž i neizvjesnost. Prošle jeseni, kada je naš prvoligaš imao dva vezana gostovanja u Zagrebu i Rijeci, osvojena su četiri boda, a sada je Osijek na Kvarner stigao s namjerom da barem ponovi taj učinak, po mogućnosti ga i nadmaši.

Opet se traže nova rješenja

Trener Zoran Zekić neće imati prigodu izvesti na teren sastav za kojega bi se odlučio da su svi zdravi i spremni za nastup. Međutim, dakako da vjeruje i u one koji će zamijeniti odsutne i uskočiti u momčad. Lista ozlijeđenih ili „načetih“ je poduža (Grezda, Barišić, Boban, Lopa, Grgić), ali to nije narušilo dobru atmosferu u osječkim redovima po dolasku u Rijeku. Stručni stožer se prošle srijede odlučio za određene taktičke promjene glede nešto drukčijih uloga koje su pojedinci imali na terenu, a vidjet ćemo u tom smislu što će Zekić ovaj puta odlučiti.

Posebice jer je Osijek nekompletan i neke se promjene nameću same po sebi. Rijeka je svakako respektabilan takmac, uostalom riječ je o prvaku koji je i u izmijenjenom sastavu zadržao kvalitetu, i momčadsku i pojedinačnu. Zato će biti zanimljivo vidjeti tko će ovaj puta slaviti. U listopadu je za pobjedu Osječana krasno zabio Bočkaj iz „slobodnjaka“, a na obje strane ima dovoljno onih koji mogu jednim potezom riješiti utakmicu…