Vrtićka se djeca educiraju o gradskim znamenitostima, zdravoj prehrani, sportu…

Nogometni klub Osijek sa zadovoljstvom je podržao projekt u kojem sudjeluju Dječji vrtić, Grad Osijek, GPP, Meggle, Tržnica, Turistička zajednica Grada Osijeka, Unikom i koncern Žito. Riječ je, naime, o posebnom programu edukacije mališana vrtićke dobi o gradskom prijevozu, zdravoj prehrani, turističkim znamenitostima grada, sportu i originalnim osječkim proizvodima.

U okviru projekta "DoŽivi" Osijek – malim korakom za veliki Osijek", djeca su ovoga tjedna bila i na donjogradskoj tržnici gdje ih je, između ostaloga, dočekala replika najstarijeg električnog tramvaja u Hrvatskoj.

Djeca su sretna i zadovoljna

Prema riječima Igora Medića, direktora Tržnice, ideja je krenula spontano i došlo se do zajedničkog projekta o kojemu se priča pohvalno među svima koji u njemu sudjeluju.

Poanta ovoga projekta je da djeca zavole ovaj grad, da ga upoznaju i da sve ono što mi odrasli možda i ne znamo, oni na vrijeme nauče. Mislim pritom na detalje o gradu Osijeku i njegovim znamenitostima, o tomu da se zdravo hrane i kušaju domaće proizvode, da se jednostavno kod njih stvori ljubav prema sredini u kojoj žive i odrastaju te da spoznaju vrijednosti koje posjedujemo. Ono što je njima također zajedničko je da navijaju za NK Osijek i nama je jako drago što ste i vi dio ovoga projekta. Posebno nam je drago da su dječica zadovoljna i sretna, a ovaj će se projekt uskoro nastaviti i na tržnici u Retfali, napomenuo je Medić.

Važno je krenuti od najmlađih

Primjerice, tijekom vožnje tramvajem mališanima se o svakoj stanici prezentira ono što je u tom dijelu grada najznačajnije ili najzanimljivije. Djeca svaki puta odlaze kući s lijepim poklonima sponzora ovoga projekta, kojega hvali i gradonačelnik Ivan Vrkić:

Iskrene čestitke gradskoj tvrtki Tržnice d.o.o. koja je predvodnik ove priče i divne promocije. Znamenitosti našeg grada treba prenositi s generacije na generaciju, a najvažnije je da krenemo od najmlađih. Djeca se na taj način uključuju u urbani život grada Osijeka. Mladima moramo prenijeti trajne vrijednosti da bi ih oni zadržali i poslije nas. U djecu valja ulagati upravo zbog toga da bi znala prepoznati ono što je važno, a u cijeloj priči je najznačajnije da je sve – osječko. Sve što je naše treba cijeniti i u tomu uživati, zaključio je Vrkić.