Otočani su u velikom broju došli na prijateljsku utakmicu u povodu otvorenja novog igrališta i zahvalili Osječanima.

Uistinu je svima u NK Osijek bilo i lijepo i ugodno na Ugljanu, u tamošnjem mjestu Sutomišćica, gdje su uveličali proslavu otvorenja novog nogometnog terena lokalnog NŠK Sveti Mihovil, uz samo more. Osječani su vrlo lijepo dočekani, brojni gledatelji, a bilo ih je više od 400, pljeskom su srdačno pozdravili Bijelo-plave. I naš klupski štand uz igralište bio je vrlo posjećen, pa su prodani i brojni klupski artikli, što nas je također ugodno iznenadilo. Dario Korenov „Obama“ predsjednik je Svetog Mihovila već u pet mandata, a za Osijek je imao samo riječi pohvale:

NK Osijek je dokazao i ovom prilikom da je veliki klub i prava sportska sredina! Iako smo mi u velikoj većini navijači Hajduka, svjesni smo da ovo što su nam Osječani pružili dolaskom na Ugljan ne bismo dobili niti od Hajduka, ni od bilo kojeg drugog prvoligaškog kluba. Iskazujemo im zahvalnost i poštovanje jer su nam došli s najboljim sastavom i veseli nas suradnja s Osijekom koju želimo intenzivirati. Uvijek ćemo drage goste iz Slavonije dočekati raširenih ruku, rekao je Korenov.

Jedini klub na dva otoka

Potom se klupski predsjednik ukratko osvrnuo i na sam rad njihova kluba:

Natječemo se u četiri kategorije mlađih uzrasta, a sada će ponovno, nakon dužeg niza godina, biti aktivni juniori i seniori koji do sada nisu imali uvjete za službene nastupe. Od svega je najvažnije da u našem klubu trenutno trenira 120 djece, među kojima su i prednatjecatelji od 4,5 do 6 godina. Naša je specifičnost da pokrivamo područje od 50 kilometara prostora na dva otoka. Sada više nećemo morati sve utakmice odigravati u gostima i to će nam biti veliki poticaj za dalje, da nam se još više mladih uključi u rad kluba.

Inicijator dolaska našeg prvoligaša na Ugljan bio je Krševan Santini koji je nosio i kapetansku vrpcu Bijelo-plavih u ovom susret koji je privukao veći broj znatiželjnika:

Imali smo i mi dojam da je gotovo pola otoka došlo na utakmicu i svima se ovom prilikom zahvaljujem. Također, želim zahvaliti Općini Preko i načelniku Juri Brižiću koji su nam omogućili ovako lijepo igralište na Ugljanu te predsjedniku našeg kluba Ivanu Meštroviću jer je prepoznao i podržao jednu lijepu inicijativu.

Djeca sada imaju gdje trenirati

Zadranin u osječkim redovima je istaknuo kako je i ranije postojalo igralište na Ugljanu, ali je ostalo zapušteno…

Bilo je u derutnom stanju, neadekvatno za ikakvu ozbiljniju uporabu. Općina je reagirala, uložila sredstva, pomogli smo i mi ostali koji smo vezani za ovaj otok i napravilo se nešto zaista lijepo.

Već smo pisali da su otočanima potporu pružili Krševan i njegov brat Ivan Santini koji igra za francuski Caen:

Nas dvojica smo prvenstveno apelirali da je važno omogućiti djeci da se bave nogometom na Ugljanu, da imaju gdje trenirati kako bi ostajala na otoku. U NŠK Sveti Mihovil su imali isti taj elan i želju, pa se zajedničkim snagama realizirao ovakav projekt.