Naši su dečki bili bolji od Dubrovčana i Bjelovarčana i sada čekaju rasplet natjecanja.

Na pomoćnom igralištu Elektre Kraj Drave odigran je peti turnir Hrvatske flag football lige. Riječ je o verziji američkog nogometa koji je u pravilu bez kontakta, napad se zaustavlja u trenutku kada se igraču povuče zakačena zastavica (otuda i naziv flag football), a svaka momčad ima petoricu igrača.

Svoju flag football momčad imaju i osječki “topovi”. Osijek Cannonsi su na svom terenu svladali Dubrovnik Sharkse s 38:19, a potom i Bjelovar Greenhornse rezultatom 66:54 i tako se približili plasmanu na završni turnir.

U subotu Dani otvorenih vrata

“Topovi” su trenutno u borbi za četvrtu poziciju za koju još konkuriraju i Bjelovarci. Trenutno su Osječani u bodovnoj prednosti, no Greenhornsima predstoji još nastup na posljednjem, šestom turniru na kojem će se suprotstaviti Splićanima i Dubrovčanima koje su svladali u Osijeku s 52:39. Ako bjelovarska momčad doživi dva poraza, na završni turnir bi se plasirali Osječani, dok bi u slučaju i jedne pobjede Bjelovara odlučivao ukupan broj osvojenih poena.

Inače, Osjek Cannonsi za subotu, 26. svibnja, organiziraju još jedne Dane otvorenih vrata, na kojima će primati i nove članove.