U subotu će u borbu za odličja Seligman, Ude i Tkalčec, a dan kasnije ćemo gledati Srbića i Kovačevića.

Subota je prvi finalni dan Svjetskog gimnastičkog kupa „DOBRO World Cup Osijek 2018“. Od hrvatskih reprezentativaca u borbi za odličje vidjet ćemo Filipa Udea i Roberta Seligmana na konju s hvataljkama i Tijanu Tkalčec u vježbi na preskoku.

Ude je u kvalifikacijama zauzeo drugo mjesto, odmah iza Tajvanca Kaija, dok je Seligman bio vrlo dobar sve do trenutka saskoka u kojem je kiksao, pa je u finale ušao kao osmoplasirani. Obojica će se uz ostalu šestoricu finalista gledateljima u Gradskom vrtu i onima pred TV ekranima predstaviti od 18,20 sati.

Tkalčec je kvalifikacije okončala kao šesta u svojoj disciplina koja je u subotu ponovno na programu od 17,45, a svakako će prva zvijezda biti legendarna Uzbekistanka Oksana Chusovitina.

Srbić se štedio u kvalifikacijama

Nedjeljno će finale, između ostalih, biti rezervirano za još dvojicu naših vježbača, Tina Srbića i Antona Kovačevića, obojicu na preči. Srbić je aktualni svjetski prvak koji je u Osijek duputovao unatoč ozljedi ramena. U kvalifikacijama nije išao punom snagom, no i u takvom izdanju je zaslužio drugo mjesto, dok je Kovačević bio osmoplasirani.

Finale će početi u 15,15 sati. Vjerujemo da će na tribinama kao i prijašnjih godina biti puno ljubitelja ne samo gimnastike, nego i sporta općenito jer to sudionici „DOBRO World Cupa Osijek 2018“ svakako zaslužuju.