U četvrtak u 17,30 u Donjem gradu se sastaju Osijek II i BSK, a domaćinu i bod osigurava titulu kolo prije kraja sezone.

Došlo je vrijeme za odluku o prvaku Treće hrvatske nogometne lige Istok. Ovoga četvrtka na stadionu Olimpije u Donjem gradu o tomu će odlučivati vodeći Osijek II i njegov jedini konkurent u borbi za titulu BSK iz Bijelog Brda. Susret počinje u 17,30 sati, a Osječanima je u ovoj utakmici dovoljan i neriješen ishod da bi zadržali prvo mjesto i proslavili titulu.

Naime, Bijelo-plavi imaju 60, a njihov protivnik 56 bodova i nakon međusobnog derbija očekuje ih još samo završno kolo među trećeligašima. Obje su momčadi prethodno već osigurale plasman u Drugu ligu, no svakako im je dodatni motiv na kraju biti najbolji u konkurenciji koju uskoro napuštaju.

Slađe je titulu proslaviti u Osijeku

Osijek II je tek u prošlom kolu doživio prvi poraz u proljetnoj polusezoni nakon duže uspješne serije. No, poraz od Međimurja nije nikoga posebice zabrinuo jer se negdje i nekada ipak mora(lo) izgubiti. Iako su Žaper i suigrači naslov zasigurno željeli proslaviti već u Međimurju, nekako će to ipak slađe biti na domaćem terenu i pred svojom publikom.

BSK je jesenas slavio u Bijelom Brdu u prvom ovosezonskom dvoboju, koji je završio rezultatom 1:0, a gosti su imali dosta primjedbi na suđenje u toj utakmici. Za Osijek su toga 19. studenoga nastupili: Kukić, Šimunec, Lesjak, Lončar, Čikvar, Talys, Bubalo (od 77. Marin), Žaper, Soldić (od 57. Durdov), Ilić (od 68. Rajić) i Mišković.