Naša je momčad osvojila prvo mjesto među trećeligašima na Istoku, pa će sljedeće sezone igrati u Drugoj ligi.

Nogometaši Osijeka II imali su proljeće kao iz snova. Bili su toliko superiorni u trećeligaškoj konkurenciji da su od početka do kraja ovog dijela natjecanja svojim protivnicima prepustili samo „mrvice“ te uvjerljivo osvojili prvo mjesto na tablici, dakako uz priželjkivani plasman u Drugu ligu. Osječka je momčad definitivno zaslužila titulu, o čemu trener Dino Skender kaže:

Definitivno zasluženo! Od prvog dana, kada smo se okupili na pripremama za drugi dio sezone, svima smo pokazali da smo najkvalitetnija momčad u istočnoj skupini. Nije nam bilo nimalo lako domoći se na kraju i prvog mjesta u jakoj konkurenciji BSK-a, Međimurja, Koprivnice i Marsonije, odnosno svih ostalih koji su također imali iste planove i ambicije.

Sjajan rezultatski niz!

Podsjetio je osječki kormilar na jesen prošle godine kada situacija baš i nije bila tako blistava…

Ne treba zaboraviti da smo na kraju jeseni bili na petoj poziciji, a nakon toga smo doživjeli samo jedan poraz, uz jedan neriješen rezultat dok smo u svim ostalim nastupima ostvarili pobjede. Pokazali smo dominaciju, iako našim mladim igračima nije uopće bilo jednostavno nametnuti se kao najveći favorit za titulu. Bilo je nekoliko vrlo neugodnih gostovanja na rubu incidenta i jako sam ponosan na ovaj uspjeh. Većina igrača iz Osijeka II je također osvojila naslov pobjednika Kupa Hrvatske u juniorskoj konkurenciji, tako da je to definitivno bila sjajna polusezona, zaključena s dva trofeja.

Zahvala i Upravi na potpori

Skender je svjestan da su ključne stvari napravljene tijekom zimske stanke, kada su angažirana brojna pojačanja uz kvalitetno odrađene pripreme.

Zahvaljujem se igračima, svojim pomoćnicima u stožeru te posebice Upravi kluba koja nas je podržala u nastojanju da se domognemo Druge lige i naslova prvaka. Prepoznali su našu kvalitetu, dobar rad i ustrajnost, tako da smo pravodobno i kvalitetno osnažili momčad. Stvarno su nam bili velika podrška i uvijek sam imao dojam, a tako je i sada, da smo zaista poput jedne velike obitelji. Htjeli smo zaključiti drugi dio Prvenstva s maksimalnim bodovnim učinkom, ali to je prilično teško ostvariti, bez obzira što smo i u Čakovcu i u Varaždinu bili blizu punome plijenu.

I pojedinačna afirmacija igrača

Među najistaknutijim pojedincima bio je veznjak Marin Pilj koji je dobio priliku i u najboljem sastavu našeg prvoligaša…

Zasigurno smo na proljeće pokazali da smo najbolja momčad u ovoj konkurenciji. Slažem se s trenerom da nije bilo nimalo lako osvojiti tako veliki broj bodova u drugoj polusezoni jer smo značajno izmijenili momčad i trebalo je to sve posložiti i uigrati na pravi način. Imamo puno kvalitetnih igrača, no nismo baš imali puno vremena za uigravanje, a opet je sve ispalo jako dobro. Imali smo veliku želju osvojiti prvo mjesto, nismo se zadovoljili samo potvrdom ulaska u drugoligaško društvo.

Činjenica je da su se, kroz uspješne nastupe, potvrdile i vrijednosti igrača, pa su i oni zadovoljni odrađenim poslom.

Tako je, uvijek je momčad ta koja izbaci pojedinca. Svaku je utakmicu „iskočio“ netko drugi ili kao strijelac ili u bilo kojem drugom smislu. To je, uostalom, bilo i najmanje bitno, najvažnije je da smo izgledali dobro kao kolektiv na terenu i da smo ostvarili toliko pobjeda, zaključio je Pilj.