Na terenu se nije išlo punim „gasom“, a ostat će i ovaj puta upamćeno da se igralo pred punim tribinama Gradskog vrta.

Utakmica je bila kontrolna i prijateljska, pa će se više od dojma s terena kod mnogih gledatelja pamtiti ugođaj s ispunjenih tribina Gradskog vrta. Okupilo se 16.000 gledatelja na našem stadionu, došli su iz raznih krajeva Hrvatske, bilo je i onih koji su „potegnuli“ iz susjedne Bosne i Hercegovine, pa i Slovenije i Mađarske da bi uživo pogledali Dalićeve izabranike, samo osam dana uoči prve utakmice „Vatrenih“  na Svjetskom prvenstvu.

Zbog toga i najbolji hrvatski nogometaši rado vole igrati u gradu na Dravi jer kod nas uvijek imaju podršku i osjećaju pozitivan naboj svojih navijača. Bilo je tako i u petak, a biti će zasigurno i svakom novom prigodom, kada nam nacionalna vrsta bude opet dolazila u Osijek.

Pobjeda nije izostala

Svakako je bilo važno pobijediti jer su ipak pobjede generator dobrog raspoloženja i atmosfere u nacionalnoj momčadi i među navijačkim pukom. Nije  baš bilo za očekivati da će Hrvatska zaigrati punom snagom u posljednjoj provjeri uoči puta u Rusiju jer se na kraju priprema treba sačuvati od ozljeda i ništa ne riskirati u tom smislu. A kada se ne ide punom snagom, bude i problema na terenu, bez obzira na toliku koncentraciju kvalitete u redovima naše nacionalne momčadi.

Neugodni i vrlo brzi Senegalci to su koristili u prvom poluvremenu u kojem su bili opasniji i bliže vodećem pogotku. Stvari su se ipak promijenile u nastavku, iako su gosti prvi uspjeli povesti. Nakon toga je Hrvatska zaigrala bolje i konkretnije, pa je preko Perišića i Kramarića, uz Modrićevu dirigentsku palicu, preokrenula rezultat i pobijedila.

Neke su dvojbe, ipak, ostale

Dakako da je, kao i uvijek, bilo i dobrih strana, kao i onih slabijih, odnosno propusta, no u ovakvim susretima, koji nisu natjecateljski, na to ne treba gledati previše kritički. Ipak, to ne znači da Dalić neće imati o čemu razmišljati uoči predstojećeg ogleda s Nigerijom na SP-u. Neke su mu dvojbe zasigurno ostale nakon dvoboja sa Senegalcima, pa će vjerojatno dobro promisliti s kojom će jedanaestoricom krenuti na još jedne Afrikance, ali u sasvim drukčijim okolnostima.

Činjenica je, primjerice, da je Kramarić vrlo učinkovit u svojim minutama na terenu, pa bi ga mnogi rado vidjeli u startnoj postavi... Možda se izbornik u konačnici odluči za određene promjene, ali to ostavljamo njemu i njegovoj viziji i ideji kako bi se Hrvatska u Rusiji iskazala u najboljem izdanju. Svi zajedno želimo našima puno sreće i uspjeha!