Riječ je o 23-godišnjem vrataru koji je stigao iz grčkog Olympiacosa, a protekle jeseni je bio na posudbi u pulskoj Istri.

Nakon Karla Kamenara i Stjepana Radeljića, imamo još jedno novo lice u osječkoj svlačionici. Riječ je o 23-godišnjem vrataru Ivici Ivušiću koji je u Gradski vrt stigao iz grčkog Olympiacosa s kojim je raskinuo suradnju. S Osijekom je potpisao četverogodišnji ugovor, a prvi dojmovi o novoj sredini su mu i više nego pozitivni.

Osijek je odličan klub, iz vrha hrvatskog nogometa, tako da nisam morao previše razmišljati kada smo stupili u kontakt. Pratio sam Bijelo-plave u proteklom razdoblju, bilo ih je zadovoljstvo gledati u europskim utakmicama, kao i brojnim derbijima HNL-a u kojima je moja sadašnja momčad jako dobro izgledala. Stigao sam u ambicioznu sredinu i sada je na meni da se izborim za što bolju poziciju, izjavio je Ivušić.

Konkurencija ga motivira

Prvi dio prošle sezone Ivica je proveo u redovima pulske Istre, potom se vratio u Grčku, a sada će zaoštriti konkurenciju s Malenicom i Santinijem, te Kukićem i Antolovićem koji je još na oporavku.

Prihvatio sam takav izazov iako je bilo i nekih drugih ozbiljnih ponuda, pa i onih klubova koji su najozbiljniji rivali Osijeku. Što se tiče konkurencije, ona je uvijek pozitivna i sve će nas tjerati na maksimalan angažman. Malenicu znam od ranije jer smo se susretali i u mlađim reprezentativnim vrstama, a Santini je također odličan vratar, s puno iskustva.

Prednost dao Osijeku

Nije tajna da ga je zvao Hajduk, ali je Osijek ipak Ivušićev izbor. Inače, rođeni je Riječanin (1. veljače 1995.), no prilično je, kaže, vezan uz Slavoniju:

Djed Franjo je iz baranjskog Karanca, a baka Mira iz Nijemaca u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Imam, dakle, slavonske krvi. Sviđa mi se puno toga ovdje, sve ono što se radi u Klubu i oko njega, atmosfera koju sam uočio na tribinama i brzo ću se prilagoditi. Znam da momčad ima kvalitetu koja bi u skorije vrijeme mogla napraviti još veći iskorak i na domaćoj i na europskoj sceni. NK Osijek je ponos grada i Slavonije, sretan sam da sam i ja sada dio ove lijepe priče.