U slučaju pobjede nad Moldavcima, u drugom pretkolu čeka nas pobjednik utakmice Rangers F.C. i FK Shkupi.

Osječanima se pruža lijepa mogućnost da u 2. pretkolu Europske lige odmjere snage sa slavnim škotskim klubom, Glasgow Rangersom!

Naime, u Nyonu je već obavljen i ždrijeb druge kvalifikacijske runde ovoga natjecanja, koji je odlučio da će se međusobno sastati pobjednik dvostrukog ogleda Petrocub – Osijek i Glasgow Rangers – Shkupi (Makedonija).

Rangers FC je 54 puta bio prvak Škotske i po tomu je vjerojatno – svjetski rekorder! Iz njihove bogate klupske povijesti izdvojit ćemo da su igrali u polufinalu Kupa prvaka, doduše daleke 1960., bili su u finalu Europske lige 2008., Kup pobjednika kupova osvojili su 1972., a još su u dva navrata igrali finalne utakmice toga natjecanja 1961. i 1967. godine.

Klub bivših hrvatskih reprezentativaca

Aktualni im je menadžer jedan od najboljih engleskih nogometaša u posljednjih dvadesetak godina, proslavljeni Steven Gerrard koji je nedavno odlučio dovesti u svoju momčad stopera Slaven Belupa Nikolu Katića. U škotskom velikanu igrali su bivši hrvatski reprezentativci Dado Pršo, Nikica Jelavić i Niko Kranjčar, a i sada je pun internacionalaca iz raznih zemalja svijeta. Dakako da su Škoti favoriti u odnosu na Shkupi u 1. pretkolu, no prolaz ipak trebaju, kao i naš Osijek, izboriti na travnjaku, a ne u nekakvim predviđanjima i prognozama…

Ne možemo birati u ždrijebu, nego samo iščekivati protivnika, znajući da slabih u drugom pretkolu praktički i nema. Bio bi to vrhunski doživljaj zaigrati protiv tako slavnog europskog kluba kao što je Glasgow Rangers, ali je to sve što ćemo zasad reći o Škotima. Svaka priča o njima je besmislena i zabranjena u našim redovima dok se ne izborimo za drugu kvalifikacijsku rundu, naglasio je sportski direktor Osijeka Alen Petrović.