Bijelo-plavi danas u Frohnleitenu igraju pripremnu utakmicu protiv Videoton FC. Utakmica počinje u 18:40 sati, a aktualnosti s utakmice vam donosi MMM.

OSIJEK - VIDEOTON 2:1

90' kraj susreta u kojem su Osječani uistinu prikazali ohrabrujuću igru u svojoj prvoj provjeri na pripremama u Austriji. Pozdrav iz Frohnleitena!

90' Osijek u posljednjim sekundama postiže zasluženi, pobjedonosni pogodak! Bila je to vrlo lijepa akcija koju je na desnoj strani započeo Lončar, nastavio Kamenar idealnom povratnom loptom za Štrkalja koji je apsolutno zavrijedio ovaj gol zbog svoga angažmana i prikazane igre. Pucao je prizemno, jako i neuhvatljivo za Harsfalvija za konačnih 2:1. 

90' 2:1 - ŠTRKALJ

83' samo trenutak neopreznosti bio je dovoljan da i Mađari postignu pogodak iako su tijekom cijeloga susreta bili u podređenom položaju. 

76' I umjesto da Bijelo-plavi povećaju prednost, iz prvog ozbiljnijeg pokušaja Videotona mađarski je prvak izjednačio. Brzi i neugodni Francuz Nego je prošao Talysa, idealno ubacio pred peterac, a Sosu nije bilo teško smjestiti loptu u mrežu za 1:1. 

76' 1:1 - SOS

73' Osijek je nastavio u vrlo visokom ritmu, Mađari uglavnom prekršajima pokušavaju neutralizirati Osječane u njihovim tečnim i organiziranim akcijama. 

66' opet je Štrkalj u prigodi nakon proigravanja Pilja, dobro je pucao, ciljao gornji desni kut, no Harsfalvi je sjajno reagirao!

60' još dvije izmjen kod Bijelo-plavih. Nema više na terenu Mudražije i Pervana, ušli su Pilj i Kamenar. 

58' Šutalo otklanja opasnost ispred Lazovića. 

54' vratnica spašava Videoton! Špoljarić je pokazao da je vješt dribler, u šesnaestercu se oslobodio Totha i asistirao Štrkalju koji odmah puca ka vratima, a Harsfalvi je imao puno sreće. Šteta što to nije "ušlo" za 2:0. 

52' prava prigoda za Osijek. Pucao je Štrkalj, suparnički čuvar mreže je odlično reagirao, a odbijenu loptu Pervan ne uspjeva "pospremiti" u mrežu. 

48' Za Videoton igraju: Harsfalvi, Reti, Fiola, Mocsi, Nego, A. Hadžić, Toth, Nikolov, Lazović, Huszti i Sos. 

47' Pervan puca sa 17 metara, Harsfalvi je na vratima umjesto Kovacsika i prva mu je intervencija bila sigurna. 

46' nakon kraće stanke počeo je drugi dio susreta. Osječani sada igraju u sastavu: Ivušić, Škorić, Šutalo, Barać, Lončar, Talys, Žaper, Mudražija, Pervan, Špoljarić i Štrkalj. 

45' završeno je prvo poluvrijeme u kojem je Osijek bio poduzetniji i bolji takmac i prikazao vrlo dobru igru u kojoj je mogao imati i veću prednost od trenutnih 1:0. 

43' Marić je okomitom loptu omogućio Bobanu da krene prema suparničkom vrataru, no Juhasz ga je uspio omesti pri udarcu, pa je lopta završila u vanjskom dijelu mreže. 

38' Bočkajev udarac "ljevicom" je blokiran u trenutku kada se činilo da bi Mađari mogli imati velikih problema... Šteta što Bočkaj nije pucao "iz prve", bila je to idealna situacija za udarac sa 14 metara. 

34' Boban puca iz okreta, lopta ide u lijevi donji kut, Kovacsik je dobro postavljen. 

31' dvostruka zamjena kod Bijelo-plavih. Izlaze Mioč i Hajradinović, ušli su Mudražija i Pervan. 

24' U skoku je bio Šimunec, međutim, nije to bila situacija u kojoj je mogao neometano pucati glavom, pa lopta odlazi pokraj lijeve vratnice. 

18' Radeljić je onemogućio S. Šćepovića u izglednoj poziciji za šut unutar osječkog kaznenog prostora. 

15' Marić je pucao iskosa s desne strane, precizno je gađao lijevi kut, a vratar Videotona je dobro intervenirao. 

10' Hajradinović je dugom loptom proigrao Bočkaja na desnom krilu, Pero se driblingom oslobodio svoga čuvara i idealno centrirao na drugu vratnicu za Mioča koji je glavom sa 6 metara pogodio desni donji kut. 

10' 1:0 - MIOČ

9' pucao je Bočkaj s 20-ak metara, Kovacsik je odbio loptu u korner. 

1' počela je utakmica na odlično pripremljenom terenu, na malom stadionu koji ima jednu malu, natkrivenu tribinu na kojoj se okupilo stotinjak gledatelja. 

Suci su Austrijanci: A. Kollegger, C. Birnstingl i C. Cetin. 

Videoton će istrčati u sastavu: Kovacsik, Stopira, Juhasz, Toth, Bendeguz, Berecz, Patkai, Varga, Kovacs, S. Šćepović i M. Šćepović. 

Za Osijek će od prve minute igrati: Malenica, Šimunec, Radeljić, Grgić, Barišić, Pušić, Mioč, Hajradinović, Boban, Bočkaj i Marić. 

Nešto malo kasnije od predviđenog termina, započet će kontrolna utakmica između našega Osijeka i mađarskog prvaka Videotona. 

Pozdrav iz austrijskog Frohnleitena!