Bijelo-plavi danas u Kumbergu igraju pripremnu utakmicu protiv KF Shkëndija. Utakmica počinje u 18:00 sati, a aktualnosti s utakmice vam donosi MMM.

OSIJEK - SHKENDIJA 1:3

90' utakmica je završena, prvak Makedonije je pobijedio, dok su Osječani propustili dosta prilika u drugom dijelu susreta. Pozdrav iz Kumberga!

90' Bočkaj je najopasniji u osječkim redovima, posebno iz prekida. Opet je dobro pucao iz slobodnog udarca, Rexhepi je i ovaj puta uspješno intervenirao, a kada je odbijena lopta stigla do Štrkalja, pomoćni sudac je označio zaleđe.

88' Imeri je u šansi, ali rezultat ostaje nepromijenjen. 

80' Mudražija puca iz daljine, nema problema za Rexhepija. 

78' Šimunec izlazi, s klupe se na teren vratio Štrkalj. Tri izmjene obavio je i Osmani. Ušli su Sadriu, Aliti i Luma. 

75' Ibraimi postiže svoj drugi pogodak na utakmici, ovaj puta s bijele točke za 1:3. 

75' 1:3 - IBRAIMI (11m)

74' Šimunec je skrivio jedanaesterac na Imeriju, vraćajući kratku loptu prema Malenici. Njegovu je namjeru naslutio napadač Shkendije kojega osječki stoper ruši u kaznenom prostoru. 

73' Grgić je imao odličnu priliku za poravnanje nakon lijepog proigravanja Bočkaja, ali je loše pucao. Odbijenu loptu pod gredu je poslao Kamenar, a Rexhepi je i ovo obranio. 

72' u redovima Crveno-crnih ušao je i Totre. 

67' opet puca Bočkaj iz "slobodnjaka" ovaj puta s 25 metara, a Rexhepi se iskazao odličnom intervencijom. Loptu je iz samog lijevog kuta izbacio u korner. 

65' dosuđen je indirektni udarac na 11 metara od vratiju Rexhepija, no Bočkaj nije uspio "propucati" kompletnu suparničku momčad u "živom zidu". 

60' kod Osječana su u igri Lončar i Marić, nema više na terenu Llanosa i Štrkalja. 

60' ušlo je sedam novih igrača u momčadi Shkendije: Rexhepi, Todorovski, Shefiti, Zejnullai, Imeri, Wakili i Cesmedijev. 

56' Makedonski prvak je preokrenuo rezultat u svoju korist. Ibraimi je ušao s loptom u šesnaesterac, osječka ga obrana nije uspjela zaustaviti, pa se imao vremena namjestiti na udarac lijevom nogom s nekih 11-12 metara. Lopta se od vratnice odbila u mrežu.

56' 1:2 - IBRAIMI

55' iskupio se Zahov za pogrešku od prije pet minuta. Nakon što je Špoljarić proigrao Kamenara ovaj je uputio dobar udarac, no vratar Shkendije se ispružio i sačuvao svoju mrežu. 

50' odmah na drugoj strani prijeti Emini snažnim udarcem s ruba kaznenog prostora, Malenica je loptu odbio u korner. 

49' vratar Shkendije je pogriješio u ispucanju, dodao je loptu Llanosu koji je odmah proigrao Štrkalja u šesnaestercu, međutim, osječki napadač nije ovu veliku prigodu uspio pretvoriti u pogodak. 

46' kratko je trajala stanka između dva poluvremena i kreće se u nastavak utakmice. Osijek će u drugom dijelu igrati u sastavu: Malenica, Šimunec, Šutalo, Grgić, Bočkaj, Žaper, Mudražija, Kamenar, Llanos, Špoljarić i Štrkalj. U Shkendiji još nema promjena. 

45' završeno je prvo poluvrijeme, rezultat je neriješen 1:1. 

42' Štrkalj je dobio loptu u kaznenom prostoru, nakratko se oslobodio svoga čuvara i pucao, no suparnički čuvar mreže je obranio njegov udarac s desetak metara. 

39' Barać pokušava iz slobodnog udarca s više od 30 metara, lopta je pogodila nekoga u "živom zidu", usporila putanju i nije bila težak plijen za Zahova. 

31' Osječani su zaprijetili udarcem Mioča izvan kaznenog prostora, lopta odlazi malo iznad grede. 

30' unaprijed planirane zamjene obavio je trener Zekić. Nakon pola sata igre izašli su Henty i Boban, a ušli Štrkalj i Llanos. 

29' Shkendija je izjednačila. Lopa je krenuo u kontru, ali je ostao bez lopte koja potom vrlo brzo stiže u osječki šesnaesterac gdje je Šorša ne uspjeva izbaciti, a pomalo sretno i spretno uporni Emini je poslao loptu u sam desni kut za 1:1. 

29' 1:1 - EMINI

26' lopta je više u nogama Crveno-crnih, no Santini još nije bio na iskušenju. 

19' vidljivo je da je Shkendija puno agilnija na terenu nego što je to bio Videoton s kojim je Osijek igrao prije nekoliko dana. 

13' rano su poveli Bijelo-plavi, vidjet ćemo kako će odgovoriti suparnička momčad koja je u svom državnom prvenstvu bila vrlo efikasna. 

5' Osijek je poveo već na početku susreta. Lopa je odlično ubacio iz kornera s desne strane, a Barać još bolje skočio i sa 7-8 metara glavom "zakucao" loptu pod samu gredu!

5' 1:0 - BARAĆ

1' počela je utakmica u Kumbergu. 

Susret će voditi Phillip Duschek iz Graza. 

Za prvaka Makedonije će nastupiti: Zahov, Bejtulai, Alimi, Musliu, Ibraimi, Selmani, Radeski, Murati, Emini, Adili i Taipi. 

Utakmica će kasniti nekoliko minuta, a Osijek će u prvom poluvremenu igrati u sastavu: Santini, Škorić, Barać, Šorša, Barišić, Pušić, Mioč, Lopa, Hajradinović, Boban i Henty. 

Pozdrav iz Kumberga! Ovdje će Bijelo-plavi odigrati svoju drugu kontrolnu utakmicu na pripremama u Austriji, ovaj puta protiv najbolje makedonske momčadi Shkendije iz Tetova.