Nije Osijek pobijedio na startu, ali je uspio zabiti u gostima što je vrlo bitno uoči uzvrata u Gradskom vrtu.

Nije baš Zoran Zekić odavao dojam zadovoljne osobe nakon remija u Kišinjevu. Na press konferenciji je više ukazivao na propuste u osječkim redovima, nego na neke pozitivne stvari, pa je u iznošenju dojmova kritički istaknuo:

Ne mogu baš pronaći neke epitete za igru svoje momčadi u ovoj utakmici. Imali smo puno neraspoloženih pojedinaca, zapravo je možda bolje reći da ih je premalo bilo raspoloženih, svega nekolicina. Ovo je ipak europska utakmica i upozoravao sam da je Petrocub u dobrom ritmu, da je odigrao 16 utakmica u domaćem prvenstvu i kupu. S druge strane, mi nismo imali dobar protok lopte, niti pravi priključak, a nismo bili ni dovoljno agresivni jer smo stajali daleko od protivničkih igrača. Osim toga, prečesto smo gubili loptu kada je trebalo razviti igru u sredini, a na takav način smo primili i pogodak. Dakle, bilo je dosta problema, no rezultat je aktivan i moramo se dobro pripremiti za uzvrat, rekao je Zekić.

Ubrzati i konkretizirati igru

Iako je bilo iskazanih slabosti, činjenica je da su Osječani ipak bili opasnija momčad i bliže pobjedi. Ako je već nisu ostvarili, onda je svakako važno da su zatresli suparničku mrežu što je bila jedna od osnovnih zadaća:

Je, svakako je važno da smo postigli taj pogodak. Tijekom utakmice mi je prošlo kroz glavu kako smo skloni podcjenjivanju, ali nemamo ni mi nekog posebnog europskog iskustva. Normalno je da na samom početku sezone još nismo u onom pravom ritmu, intenzitet treninga nam je još uvijek dosta jak, a i znali smo da nam neće biti lako u prvoj službenoj utakmici. Vjerujem da ćemo se kroz rad osvježiti sljedećih dana, da ćemo ubrzati igru i u uzvratu biti konkretniji.

Mora se ići punom snagom

Pitali su domaći izvjestitelji trenera Osijeka i o igri Petrocuba, posebice u kontekstu činjenice da je uloga favorita, barem u medijima, pripala Osječanima:

Ne mogu reći da me je nešto posebno kod njih iznenadilo. Imaju svoj način igre, disciplinirani su i odgovorni, puno su trčali i trudili se, a napadači Ambroš i Ivanov su im svakako udarne igle. Nije nama Petrocub nešto posebno prijetio, zabili su iz jednog od dva njihova ozbiljnija pokušaja, što nam se ne smije ponoviti u uzvratu. Kod nas se u medijima zna stvoriti percepcija da je momčad iz zemlje poput Moldavije lak zalogaj, a vidjeli smo da se i protiv njih mora ići punom snagom da bi se ostvario cilj.

Popescu zadovoljan igrom

Trener Moldavaca Lilian Popescu je uglavnom bio zadovoljan igrom svoje momčadi:

Moglo je biti i bolje, rezultatski uspješnije, tomu smo se nadali prije početka utakmice bez obzira na kvalitetu Osijeka. Dobro smo odigrali prvo poluvrijeme, protivnik nas nije ozbiljnije ugrozio, a u drugom dijelu smo imali problema s njihovim centaršutevima, iz jednog takvog smo primili i gol. Dobro da smo uspjeli izjednačiti i ostaviti otvorenim pitanje ukupnog pobjednika uoči uzvrata u Hrvatskoj. Nadam se da će neki igrači, koji su morali biti zamijenjeni, biti spremni do puta u Osijek.