Bilo je teško, no Bijelo-plavi su zaslužili pobjedu u svom prvom nastupu pred domaćom publikom.

Dojam – nismo u njemu uživali, no kada igraš tako važnu utakmicu koja ti može biti odrednica cjelokupne sezone, to je ipak manje bitno od konačnog ishoda. Osijek je dobro krenuo, bilo je lijepih akcija, brzo je postignut i pogodak, ali je protivnik izjednačio svega šest minuta kasnije i uvukla se nervoza u igru Bijelo-plavih.

No, šansi je bilo, i to vrlo izglednih, a dva su pogotka ovaj puta bila dovoljna da se prođe u sljedeći krug. Znao je, doduše, i Petrocub opasno priprijetiti, pa je neizvjesnost ostala do samoga kraja, međutim, u cjelini gledajući Osječani su bili bolji i zaslužili pobjedu u prvom nastupu na domaćem terenu.

Ključni trenutak  – igrala se 61. minuta kada je Barišić odlučio pobjednika. Lopta je bila skroz uz lijevu out-liniju i činilo se da će do nje bez problema stići gostujući branič Sandu, ali je uporni Henty pokazao svoju hitrinu. „Pokupio“ je loptu ispred Moldavca i nezadrživo krenuo prema kazenom prostoru, pričekavši da mu priđe Barišić koji je iskoristio odličnu asistenciju i sa šest metara precizno pogodio lijevi donji kut.

Potez utakmice – pogodak Mudražije iz 14. minute. Bočkaj je uputio loptu sa sredine terena prema Hentyju koji je krenuo naprijed, uspio je unatoč pritisku suparničkog stopera nekako uposliti Mudražiju koji je iskazao odlučnost u svom prodoru i s više od 20 metara poslao loptu uz samu desnu vratnicu za 1:0. Bio je to zaista lijep pogodak osječkog veznjaka.

Akteri – Barišić je odigrao još jednu dobru utakmicu, a prometnuo se i u čovjeka odluke. Kapetanska partija u kojoj se ni trenutka nije štedio, pa ni nakon udarca u glavu zbog kojega je imao povez do kraja susreta. Henty je već u prvom nastupu za Osijek pokazao da bi po svemu morao biti istinsko pojačanje i odmah je, nakon dva-tri prodora u stilu Bolta, osvojio naklonost navijača. Izdvajamo i Mudražiju koji je u posljednji trenutak uskočio umjesto ozlijeđenog Škorića, postigao pogodak i bio najaktivniji u veznom redu.