Bilo je problema i nervoze, ali i dosta šansi i pojedinačnih bljeskova, a pobjeda nije izostala.

Nije bilo lako ni Zoranu Zekiću gledati razvoj događaja na terenu u ogledu s Petrocubom. Ipak je na kraju mogao biti zadovoljan jer je Osijek ostvario cilj i prošao u sljedeći kvalifikacijski krug.

Izdvajamo neke od njegovih odgovora na press konferenciji po svršetku susreta...

Nervoza - Nimalo lak protivnik, posebno za nas u ovoj fazi, nakon samo jedne utakmice koju smo prethodno odigrali. Imali smo u prvih 20-ak minuta puno izglednih situacija, postigli i gol, a onda ga ubrzo i primili dok smo imali igrača manje na terenu zbog ozljede Bobana. I krene nervoza, iako si dominantniji. No, najvažnije je bilo proći i izboriti još jedan nogometni praznik – dvostruki ogled s Glasgow Rangersom.

Pouka - Ovaj susret je pouka i nama u Klubu da se moramo još više mobilizirati, ekipirati i djelovati na pojačanjima. Ne tražim nikakav alibi, ali ostali smo uoči susreta bez Škorića, otišao nam je Barać i na rasplaganju sam imao dva mlada stopera. Imam ja u njih povjerenja, međutim, treba nam ipak još netko iskusniji kako bi brže i lakše sazrijevali. Također, neki su nam igrači već predugo izvan forme...

Širina - Očekujem da se nametnu neki koji u ove dvije utakmice nisu bili u prvom planu. To nam je sada potrebno, u iščekivanju predstojećih susreta. Treba nam malo više širine, u konačnici i kvalitete te se nadam da ćemo u idućih sedam dana podići razinu igre i da će nam svima biti lakše. Tek smo mjesec dana u pogonu i znao sam da će na startu biti problema.

Grezda i Henty - Vidjelo se koliko nam nedostaje Grezda. Uz ovakvog Hentyja, brzog i tehnički dotjeranog napadača koji kuži igru, mislim da bi on i Eros odlično funkcionirali i dali nam dimenziju više. Nadam se da će se Grezda što prije oporaviti, a Ezekiel je u svakom slučaju pojačanje, upotrebljiv u više napadačkih opcija i sigurno on može i bolje od ovoga. Žao mi je što Marić, recimo, nije bio raspoloženiji, na onoj razini iz prve utakmice.

Lilian Popescu - Čestitam svojim igračima, hrabro su se borili i učinili smo utakmicu do kraja neizvjesnom. Bili smo dobri, međutim, da bi se Osijek eliminirao, potrebno je biti na još većoj razini. Dali smo koliko smo trenutno mogli, a jedino smo djelovali uplašeno u prvih 15-ak minuta. Svom prijatelju Zekiću i njegovoj momčadi želim puno sreće protiv Glasgow Rangersa i iskreno ću reći da ću navijati za vas.