Osječani su dominirali i zabijali, u 73. minuti imali uvjerljivo vodstvo od 3:0, a onda se opustili…

Dojam – Već u prvih pola sata ostvarena je prednost od 2:0, a prema propuštenim prilikama, Rudeš je mogao ozbiljnije „stradati“. Pritisnuli su Osječani goste visokim presingom, pa su griješili u opasnoj zoni, a domaćin stvarao šanse i golovima Marića u prvom poluvremenu navjestio sigurnu pobjedu. Henty je u nešto lakšem tempu u nastavku zabio za još uvjerljivije vodstvo, a onda je Osijek – spustio ručnu. Zagrepčani su to iskoristili i zabili dva gola, no ipak nije bilo one prave rezultatske neizvjesnosti. Poanta je da opuštanja ne smije biti ni kod tako sigurne prednosti jer se stvari vrlo brzo mogu zakomplicirati.

Potez – Hajradinović je iz središnjice pravovremno proigrao Hentyja na lijevoj strani. Nigerijac je primio loptu na dvadesetak metara od vratiju, odmah s njom krenuo u kazneni prostor, prevario je driblingom M. Vojkovića, potom je Oluića uhvatio na „krivoj nozi“ i loptu između njih dvojice poslao u bliži, lijevi donji kut nemoćnog Picaka. Još jedan lijep pogodak Hentyja, nakon one majstorije s Hajdukom u 1. kolu.

Napad – Osječani su u prve dvije prvenstvene utakmice postigli sedam pogodaka i trenutno su najefikasnija momčad HT Prve lige. Osim golova, veseli i spoznaja da se stvaraju brojne prilike i to je ono sa čime i stručni stožer svakako može biti zadovoljan. Marić je ovaj puta bio središnja „figura“, no opasnost je dolazila sa svih strana jer su gostima učestalo prijetili i Henty, Hajradinović, Bočkaj, Grgić, Kamenar… u nastavku je i Mioč pogodio vratnicu tako da je konačan ishod mogao i trebao biti uvjerljiviji u korist domaćina.

Opomena - Zekić je bio ljut što je njegova momčad ispustila priliku „nokautirati“ protivnika i zasjesti na prvo mjesto prvenstvene ljestvice. Ništa nije naslućivalo da bi se utakmica mogla zakomplicirati, ali je opuštanje kažnjeno s dva primljena pogotka, što se nije smjelo dogoditi. U takvim ogledima posao se rutinski privodi kraju, a „glad“ za još uvjerljivijom pobjedom ne smije iščeznuti, bez obzira i na sparno vrijeme i prisutni umor nakon zahtjevnih europskih dvoboja.