Zoran Zekić je najzadovoljniji spoznajom da mu je momčad učinkovita i da je postigla već 10 golova u tri susreta.

Naravno da je Zoran Zekić mogao biti posve zadovoljan nakon susreta s Puljanima. Osvojeni su novi bodovi, momčad je ponovno bila učinkovita, a gledatelji zadovoljni onim što su vidjeli u Gradskom vrtu. Evo nekih odgovora osječkoga trenera s press konferencije:

Lakše nakon vodstva - U prvom poluvremenu smo igrali dobro do 16 metara, ali nismo bili konkretni pri udarcu, odnosno u završnici akcija. Rekao sam dečkima da se smire i koncentriraju uoči nastavka, da moramo ubrzati igru i bolje se kretati bez lopte. Brzo smo poveli u drugom dijelu, nakon što je Kamenar sjajno odigrao Hentyja, a ovaj majstorski zabio. Poslije tog gola je bilo puno lakše.

Nestrpljivost - Imali smo želju u prvom dijelu prebacivati stranu što brže, ali nam je nedostajala točnija pas-igra. No, unatoč tomu što smo djelovali nestrpljivo, opet smo imali dosta ulazaka u kazneni prostor, ali nismo bili konkretni, oklijevali smo s udarcem iz dobrih situacija.

Sustav - U velikom dijelu susreta bio sam zadovoljan, još nam malo fali ta bolja reakcija na takozvanu „drugu loptu“ i čvršći izlazak iz nekih situacija. Isto tako, ovo je tek druga utakmica da igramo u ovom sustavu, kojega smo doduše uigravali i na pripremama, ali ima tu još stvari na kojima trebamo poraditi.

Efikasnost - Zadovoljan sam činjenicom da smo postigli deset golova u tri susreta, nismo doduše trebali primiti ona dva pogotka od Rudeša jer bi tada dojam bio još bolji. Zaista smo opasni što se tiče napadačkog dijela jer smo u ove tri utakmice imali i još dosta šansi.

Manuel Marquez - Dobro smo izgledali u prvom poluvremenu, sigurno i najbolje u ove tri naše utakmice. No, problemi su uslijedili u nastavku jer smo rano primili pogodak. Nismo se ni tada predavali, ali kada je iz jedanaesterca domaćin poveo s dva gola razlike, teško smo se više mogli vratiti. Vidi se da je Osijek, nakon Europe, u pravom natjecateljskom ritmu, momčad iz vrha tablice, a mi se još uvijek ekipiramo i tek ćemo za dva-tri tjedna biti u onom izdanju koje priželjkujemo.