Naš je veznjak u petak navečer igrao protiv SB-a, a ni 24 sata kasnije bio je najbolji u Osijeku II u gostima kod Šibenika.

Marin Pilj se prošloga vikenda pokazao kao primjer pravog nogometnog profesionalca. Stoga mu posvećujemo ove redove jer je svakako zaslužio pohvale, nastupajući za obje seniorske momčadi Osijeka. Prvo ga je u subotu Zoran Zekić poslao na teren od 46. minute dvoboja protiv Slaven Belupa u Gradskom vrtu, da bi ga potom, odmah nakon utakmice s Koprivničanima, pomoćnik sportskog direktora Marin Skender automobilom, zajedno sa Stjepanom Radeljićem, odvezao do Šibenika.

U Šibeniku gol i asistencija

Nakon noćnog putovanja koje kod svakog igrača mora ostaviti traga, ako je riječ o uglavnom neprospavanoj noći, Pilj se odmah stavio na raspolaganje Dini Skenderu. Zaigrao je od početka dvoboja sa Šibenčanima, prvoga na otvaranju nove drugoligaške sezone. I bio je najbolji pojedinac na terenu. Postigao je prvi gol za Osječane nakon odličnog proigravanja Pluma, a potom je idealno asistirao Špoljariću koji je lijepo zabio za 0:2. U tim akcijama, te o općenito u vrlo dojmljivom nastupu omalenog osječkog veznjaka vidjelo se da je igrač vrijedan pozornosti.

Šteta zbog ozljede ramena

I večer prije nastupa na Šubićevcu, Marin je imao zapaženu ulogu među Zekićevim izabranicima. Kada je ušao u igru, Bijelo-plavi su živnuli u veznom redu i bili opasniji po suparnička vrata. Šteta što je u Šibeniku igru morao napustiti već u 64. minuti, zbog ozljede ramena zbog koje je završio i na šibenskoj Hitnoj pomoći. Tada mu je pružena imobilizacija, a oporavak bi mogao potrajati između dva i četiri tjedna. To je hendikep za Osijek II u kojemu je Pilj najistaknutiji pojedinac, a šteta je i zbog činjenice da ga Zekić također neće neko vrijeme imati na raspolaganju…