Mladi reprezentativac BiH već je igrao i za A selekciju, a u Gradski vrt stiže iz njemačkog Eintrachta.

Posljednjeg dana prijelaznog roka za NK Osijek je potpisao 20-godišnji Marijan Ćavar. Mladi U-21 reprezentativac Bosne i Hercegovine dolazi na jednogodišnju posudbu iz Eintrachta Frankfurt, a naš će prvoligaš potom imati mogućnost otkupa njegova ugovora s bundesligašem.

Prema svemu sudeći, Osječani će u ovom mladom veznjaku dobiti vrlo upotrebljivog i kvalitetnog igrača koji je već zabilježio i dva nastupa za najbolju, dakle A selekciju BiH pod vodstvom tamošnjeg izbornika Roberta Prosinečkog. Protekle zime bio je u nacionalnoj momčadi koja je u Los Angelesu igrala neriješeno s SAD-om i doživjela minimalan poraz od Meksika, a oba puta je ušao u drugom poluvremenu.

Slišković ga je „gurnuo u vatru“

Ćavar je karijeru započeo u mostarskom Branitelju, a pozornost na sebe skrenuo je prelaskom u Zrinjski koji je u posljednje vrijeme najjači klub na prostorima susjedne nam države. Njegov je potencijal u pravi trenutak prepoznao Blaž Slišković i kao 19-godišnjaka ga „gurnuo u vatru“. Pokazalo se da je bio potpuno u pravu jer je u jesenskoj polusezoni 2017. postao standardni prvotimac „Plemića“, neizostavan u veznom redu. Njegove dobre igre u Zrinjskom nisu ostale neprimjećene, zanimanje su pokazali vodeći hrvatski klubovi, no najbrži i najkonkretniji bio je Eintracht, pa je u siječnju ove godine završio na Commerzbank-Areni.

Debitirao protiv Bayerna

Ljepšu prigodu za premijeru u Bundesligi nije mogao ni zamisliti. Krajem travnja ga je Niko Kovač podigao s klupe na Allianz Areni u Munchenu i pred 70.000 gledatelja odigrao je završnih pola sata u susretu s Bayernom! Jasno je da se mladom igraču nije lako odmah dokazati u jednoj od najjačih europskih liga, a Ćavar je želio više minuta na terenu. Poznato je kako je Kovač klupu Eintrachta ovoga ljeta zamijenio onom u bavarskom gigantu, a Marijan je procijenio da će za njegov razvoj najbolje biti potražiti sredinu u kojoj će igrati. Osijek je pritom brzo reagirao i doveo ga na posudbu. Standardni mladi bosansko-hercegovački reprezentativac u sedam je dosadašnjih nastupa za ovu vrstu zabio i dva pogotka, iako se najbolji snalazi na poziciji zadnjeg veznog.

Nadamo se da će u Gradskom vrtu ispuniti i svoja i naša očekivanja i želimo mu pritom puno sreće i uspjeha!