Redove NK Osijeka jutros je pogodila informacija da predsjednik uprave Slobodan Tolj više neće obnašati tu funkciju. 

Predsjednik osječkog prvoligasa Slobodan Tolj podnio je jutros ostavku na tu funkciju!

Donosimo Vam priopćenje za javnost predsjednika našeg Kluba Slobodana Tolja u kojemu je obrazložio svoju odluku o podnošenju neopozive ostavke na tu funkciju.

„Kasno sinoć sam dobio informaciju, a ponovljena mi je i jutros od mojih stranačkih kolega iz HDZ-a, da će gradonačelnik Ivan Vrkić zatražiti moju smjenu u Upravi Vodovoda. To je povod i razlog moje odluke da se povučem s čelne funkciju u NK Osijeku. Naime, ukoliko institucionalno nemam „težinu“ u kolektivu i najvećoj gradskoj tvrtki koja je u svojoj djelatnosti među najboljima u Hrvatskoj, onda je deplasirano nastaviti obnašati funkciju koju imam i u Klubu. Naime, ne želim mu biti ni u kojem smislu opterećenje i kočnica. Poštujem gradonačelnikovu odluku, on naravno ima pravo birati suradnike i vjerujem da u svojim razmišljanjima i planovima ima osobu koja će se prihvatiti posla na dobrobit Nogometnog kluba Osijek i rješavati probleme koji su se godinama gomilali.

Upoznao sam kolege u Nadzornom odboru našeg prvoligaša sa svojom odlukom i zamolio ih da nastave raditi i postupati u interesu Kluba koji bi trebao biti iznad svih nas. Svima im se ovom prigodom zahvaljujem, kao i igračima, trenerima, cjelokupnoj radnoj zajednici, našim vjernim navijačima, posebice Kohorti, kao i medijima na korektnoj suradnji i praćenju svega što smo zajednički radili i stvarali. Nadam se da će svi sa istim žarom nastaviti djelovati u korist NK Osijeka kako bi on sačuvao prvoligaški status, uz sanaciju svima dobro poznatih problema s kojima je duže vrijeme suočen“.

S poštovanjem,

Slobodan Tolj