Nakon loših i dekoncentrirajućih pola sata, Osječani su se konsolidirali i stvorili više lijepih prigodu, ali su samo jednom svladali domaćeg vratara

 

Osječani su doživjeli prvi poraz u novoj sezoni. Prvih pola sata nesigurne i dekoncentrirane igre u ogledu sa Splitom u Parku mladeži na kraju su rezultrali gubitkom bodova  iako bijelo-plavi imaju za čime žaliti. U posljednjih petnaestak minuta prvog poluvremena i u drugih 45 minuta bili su opasniji protivnik i stvarali šanse, međutim, samo je Šorša uspio postići pogodak što je bilo nedovoljno da bi Osijek uzeo bod na ovom gostovanju. 

Loše smo otvorili utakmicu, suprotno onome što smo se dogovarali u pripremi susreta. Bilo je dosta  pogrešaka i omogućili smo domaćinu situacije za egzekuciju. Teško mi je privatiti način na koji smo kapitulirali u obje situacije jer Split do golova nije došao nakon izrađenih akcija nego su presudile naše vezane individualne pogreške. Znali smo odakle nam prijeti najveća opasnost,  ali smo imali više indisponiranih igrača. Pogreške poput ovih ne smiju nam se ponavljati. Svaki pojedinac jednostavno mora biti maksimalno koncentriran na ono što se događa na terenu. Možemo mi sada pričati da se Split možda i provukao u drugom dijelu jer smo  imali zaista lijepe šanse, međutim, bodovi  su ostali Splićanima, rekao je Dražen Besek nakon izgubljenog dvoboja.

Unatoč vlastitim pogreškama, uz malo više preciznosti i sreće u završnici svojih akcija osječki su nogometaši mogli do remija. Šanse koje su propuštali Radotić, Šorša, Lesjak, Grgić i posebno Aganspahić bile su itekako izgledne...

Da, možemo reći da nam je nedostajao realizator, ubojiti strijelac koji zabija iz takvih pozicija. Iako, ne mogu reći da sam nezadovoljan napadačima. I Mandić i Aganspahić djelovali su dobro i agresivno, stavljali domaću obranu u probleme. Činjenica je da mladoga Almira nikako neće gol, ali isto tako treba reći da se stalno nalazi u šansi, a to nije slučajno. Osim toga, mi od početka sezone igramo bez prvog napadača Peroševića, a ni Štrkalj nam do sada nije bio na raspolaganju. Poraz u Splitu odmah treba arhivirati, iz njega izvući određene pouke i što bolje se pripremiti za iduću utakmicu protiv Istre.

Trener Splita Zoran Vulić bio je zadovoljan isključivo osvojenim bodovima dok je na igru svoje momčadi imao dosta primjedbi:

Sve je izgledalo dobro u prvih tridesetak minuta, ostvarili smo i sigurnu prednost, a onda smo se nekako izgubili na terenu. Moram reći da nas je Osijek nadigrao u nastavku, da je bio opasan i rastrčan, tako da nam je pobjeda ozbiljno došla u pitanje. Dopustili smo protivniku da nas prečesto ugrozi iz protunapada, umjesto da mirnom i pametnom igrom iskontroliramo igru i rezultat. Naravno da je lijepo pobijediti i ostati na prvom mjestu, ali još puno toga moramo popraviti u našoj igri. Još smo mi u „pelenama“, momčad se i dalje kompletira i nadam se boljim prezentacijama od  ove.