Pitanje novoga trenera moglo bi biti riješeno u nekoliko idućih dana, a zasad je još uvijek neizvjesno komu će biti ukazano povjerenje

Ivo Šušak iduće sezone neće biti trener osječkog nogometnog prvoligaša. I prije službenih razgovora s predsjednikom Kluba Miroslavom Kosom, iskusni je stručnjak novinarima koji redovito izvješćuju o radu kluba priznao da je umoran od četveromjesečnog stresa kojega je imao na klupi bijelo-plavih i da mu je nužan odmor. „Šest mjeseci neću nigdje raditi kada je nogomet u pitanju. Definitivno se moram odmoriti, a svom ću nasljedniku u Gradskom vrtu poželjeti puno sreće“,  jučer nam je pričao Šušak.

Dosadašnjem kormilaru, u svakom slučaju, treba zahvaliti na onome što je odradio u proteklom razdoblju kao šef stručnog stožera. Osijek je ostao u Ligi, što  je bio jedini i osnovni cilj, momčad je s posljednje pozicije u HNL-u doveo do spasonosnog osmog mjesta i svoj treći mandat za kormilom NK Osijeka okončao kao i prethodna dva – uspješno i na zadovoljstvo svih s kojima je surađivao. I sam je priznao da mu je ovo bilo najteže i najneizvjesnije razdoblje u trenerskoj karijeri, ali i poručio da je uz ovaj grad i klub emotivno vezan i da je sretan što je sve dobro završilo, posebno zahvaljujući navijačima na potpori koju je njegova momčad imala.

Dakako, sada se postavlja pitanje izbora novoga trenera, Šuškova nasljednika. Jasno je da će klupski operativci morati brzo rješavati ovo pitanje i neki su razgovori već obavljeni. No, dok se ništa konkretnije ne pojavi na obzoru, ne bi bilo ozbiljno niti izlaziti s imenima onih za koje je Osijek zainteresiran u tom pogledu. Očekuje se da bi u nekoliko idućih dana uprava trebala donijeti odluku, a potom će se, naravno, užurbano riješavati i pitanje igračkog kadra za iduću sezonu.