Zekić će napraviti određene promjene u početnoj  jedanaestorici, tražeći postavu koja će ostvariti drugu uzastopnu pobjedu u HNL-u.

U VIP salonu stadiona u Gradskom vrtu održana je redovita konferencija za novinare našeg prvoligaša uoči sutrašnje prvenstvene utakmice 10. kola HNL-a, koju će Osijek odigrati protiv Zagreba s početkom u 18 sati. Trener bijelo-plavih Zoran Zekić na početku se osvrnuo na trenutno stanje s ozlijeđenim igračima, odnosno rekovalescentima koji su do sada bili izvan punog trenažnog procesa:

-       Situacija s igračkim kadrom je ipak puno bolja u odnosu na protekli tjedan. Svi su se ozlijeđeni igrači vratili u kadar i počeli trenirati, normalno da neće baš svi biti spremni za ovu utakmicu, ali je činjenica da imamo manje problema. Momčad nam se protiv Intera dosta potrošila i fizički i psihički, nadam se da će u petak dobro reagirati. Bit će određenih promjena u momčadi, ne prevelikih, ali ćemo nešto izmijeniti u odnosu na prošlu nedjelju, tražeći put do još jedne pobjede. 

Iako su „pjesnici“ iz Kranjčevićeve na posljednjem mjestu na tablici sa svega tri osvojena boda, osječki kormilar i ne pomišlja na bilo kakvo potcjenjivanje protivnika koji stiže u Osijek:

-       Zagreb nije neozbiljna momčad, pokušavaju se nadigravati i kroz igru doći do pozitivnih rezultata što im dosad uglavnom nije uspjevalo. No, imali su pritom i dosta nesreće. Međutim, mi ne možemo razmišljati o njima jer smo i sami u dosta teškoj situaciji iz koje se pokušavamo što prije izvući. Moramo biti maksimalno koncentrirani i sve podrediti osvajanju novih bodova.

Pritom će i početna jedanaestorica doživjeti neke izmjene iako Zekić nije konkretnije govorio o imenima...

-       Tražit ćemo igrače koji su okomotiji prema suparničkim vratima, pokušati ubrzati igru kada je lopta u našem posjedu. Da bismo to ostvarili, moramo prvenstveno imati sigurnost u defanzivi. Od početka će startati vjerojatno samo jedan igrač kojega nije bilo u sastavu protiv Intera, ali ćemo pojedincima promijeniti uloge. U pozitivnom kontestu spomenut ću Arsenića čiji nam je ulazak u igru protiv Zaprešićana donio dosta toga dobroga i volio bih da i ostali tako reagiraju kada s klupe ulaze na teren.

Izvjesno je da će od prve minute ponovno zaigrati oporavljeni Nikola Matas koji će zauzeti mjesto na desnom boku:

-       On je igrač iznimnih fizičkih mogućnosti i to treba iskoristiti. Nastojat ćemo ga maksimalno potrošiti u službi kolektiva, pa koliko bude izdržao. Jedno poluvrijeme ili više od toga, samo neka pruži ono što objektivno može.

Jasno je da se u rezultatskom smislu očekuje i priželjkuje isključivo – pobjeda. S tri nova boda na svom kontu, Osijek bi napravio dobar posao i napokon spojio dva potpuna zadovoljstva:

-       Svi mi znamo da je važna utakmica, ali opet – ne treba igračima stavljati preveliki pritisak. Uvjerio sam se i osobno kolika je nervoza bila prisutna među njima prije i tijekom prošle utakmice i ne bi bilo dobro da se to ponovi. Igrači su nakon tog susreta izgledali kao da im je pao teret od tisuću kilograma s leđa! Naravno da želimo povećati bodovnu razliku u odnosu na Zagreb i pobjedom se približiti sredini tablice, što nam je još i važnije da bismo potom mogli pružiti i dopadljiviji nogomet, rekao je Zoran Zekić.