Trener Zekić je očekivao konkretniji i poduzetniji nastup svoje momčadi, ali je ipak bilo premalo prigoda i uzbuđenja pred suparničkim vratima.

Slabu i sadržajem skromnu utakmicu vidjeli su malobrojni gledatelji u Gradskom vrtu. Nogometaši Osijeka i Zagreba ostali su im dužni, ne samo zbog činjenice da su mreže ostale netaknute, nego i zbog općeg dojma koji je bio uistinu skroman, tek s po jednom pravom šansom na obje strane tijekom svih 90 minuta. Tako je prekinuta pobjednička serija bijelo-plavih u ogledima s "pjesnicima", a trener Zoran Zekić na konferenciji za novinare je izjavio:

U pripremi utakmice, cijeloga tjedna, znali smo da će se Zagreb postaviti gusto u sredini, stoga smo pokušavali preko bočnih pozicija stvorili situacije u kojima bismo stvorili višak igrača dva na jedan. Međutim, tijekom cijele utakmice, posebno u prvih 45 minuta, imali smo vrlo slabu protočnost lopte, s jako malo dubinskih pasova, budući da smo uglavnom loptu vraćali unatrag. Razumijem da je bilo vruće i vrlo teško za igru, ali ako se ne kreću bez lopte i ne osiguravaju prostor suigračima, teško je doći do ozbiljnijih situacija za gol. Osim toga, mi trenutno nemamo ni takvu kvalitetu, niti moć, a ni vjeru u vlastite mogućnosti da bismo mogli stvoriti desetak prigoda iz kojih bismo nešto sigurno zabili. Zagreb je s desetoricom igrača stajao kompaktno iza lopte, vidjela se naša želja da ih pokušavamo nadmudriti, rekao bih da se očitovala i ideja, ali nismo uspjeli ostvariti ono što smo htjeli, rekao je Zekić.

Šef stručnog stožera osječkog prvoligaša još je nešto želio posebno napomenuti, kada je riječ o uzrocima slabijih igara i rezultata:

Dok ne dignemo tri, četiri naša iskusna i ponajbolja igrača koja nam moraju donijeti kvalitetu, teško može razmišljati o nečemu drugome, nego o borbi za opstanak. Tu prvenstveno mislim na igrače prema naprijed koji moraju unijeti više žara i probojnosti, dakle, pokazati više odlučnosti za postizanjem pogodaka

Pojasnio je Zekić zašto su iz kombinacija za momčad u posljednji trenutak ispali Arsenić i D. Mihaljević koji su, prema najavama, trebali biti na klupi:

Obojica su zakasnili na obvezni sastanak uoči utakmice i stoga sam im rekao da neće biti u konkurenciji. Svi igrači moraju prihvatiti određena pravila ponašanja i profesionalno ispunjavati svoje obveze jer kako su zakasnili na sastanak, oni ili netko drugi, tako bi zakasnili i s nekom reakcijom na terenu. Dakle, reda u tom smislu mora biti, jasan je osječki kormilar. 

Dražen Madunović, koji se u zapisniku vodi kao trener Zagreba (iako je to klupski predsjednik Dražen Medić), imao je više razloga za zadovoljstvo od svoga kolege na suparničkoj klupi: 

Obje momčadi su u susret ušle s određenim grčem i kao da su prvenstveno željele – ne izgubiti. Na kraju bismo mogli reći da smo i mi i oni uglavnom zadovoljni, ali je činjenica da gledatelji nisu baš uživali. Tomu je pridonijeli i teško vrijeme koje je strahovito utjecalo na igrače. Imajući u vidu neugodnu tradiciju koju imamo s Osječanima i lošu rezultatsku seriju u ovom prvenstvu, možemo reći da nam je podjela bodova dobro došla. Imali smo neke situacije u kojima smo mogli doći i do pobjedonosnog pogotka, ali su imali i domaći, pa je neriješen ishod svakako najrealniji, konstatirao je Madunović.