Zekić još ima nekih dvojbi oko sastava, a iz kombinacija je otpao ozlijeđeni Perošević

 

Nije puno pričao Zoran Zekić na konferenciji za novinare uoči subotnjeg prvenstvenog susreta s Hajdukom u Gradskom vrtu, u okviru 16. Kola HNL-a. Svjestan je trener osječkog nogometnog prvoligaša da je najbolje „priču“ prepustiti igračima na terenu, da se oni pokušaju izboriti za bodove  protiv drugoplasirane momčadi u Prvenstvu.

Nije mi do neke velike priče jer nemam nešto posebno novo za reći u odnosu na prethodne utakmice. I dalje vjerujem u svoje igrače i znam da će oni i ove subote dati sve od sebe da bismo na kraju bili sretniji i zadovoljniji od našeg protivnika. O sastavu ne mogu još govoriti jer imamo nekih igrača, poput Peroševića, koji su ozlijeđeni, pa ću još malo pričekati s odlukom, uz poneku dvojbu. Nije ništa čudno što iz protivničkog tabora stižu optimističe najave jer gledajući rezultate i tablicu, sigurno je Hajduk u prednosti, a ne sumnjam da će imati i veliku podršku s tribina, bez obzira što se igra na našem stadionu. No, to će biti dodatni motiv mojim igračima da pruže svoj maksimum, pričao je Zekić.

Što se tiče načina koji se Osijek kani suprostaviti favoriziranim Splićanima, Zekić se nije istrčavao s nekim taktičkim zamislima. To će ipak zadržati za sebe, svoje suradnike i igrače na koje računa u subotnjem dvoboju...

Ne mislimo se isključivo braniti, a s koliko ćemo napadača igrati, to je uvijek relativno. Znali smo na nekim utakmicama, recimo protiv Splita, igrati i sa četiri „špice“, pa nismo bili učinkoviti. Sve ovisi o tome kako će igrači ispunjavati ono što se dogovorimo. Odlučili smo se za raspored koji bi nam mogao najviše odgovarati na terenu, a na kraju ćemo znati koliko je to bila dobra odluka ili ne. Vjerujem i da bi nam neki igrači s klupe mogli donijeti pozitivne stvari kada budu ušli u igru...

Kada je riječ o nekim osječkim prvotimcima koji nisu zadovoljni svojim trenutnim statusom, Zekić se očitovao kako će izabrati one koji na treninzima i utakmicama pokazuju najviše:

To je uvijek jedino mjerilo kada je riječ o sastavljanju momčadi. Ono što svatko od njih pruža u svakodnevnom radu i kako reagira kada je u sastavu. Moram razmišljati o onima, kojima ćemo ukazati povjerenje, dok se nezadovoljnima trebaju baviti neki drugi ljudi u Klubu. Generalno govoreći, dečki su dobro radili na treninzima unatoč svim problemima koji ih okružuju i ne treba im nikakav poseban  motiv, niti bilo što drugo, da bi na travnjaku pokušali doći do što boljeg rezultata.