Osijek je u Zagrebu nastavio seriju dobrih igara i praktički ostavio „Pjesnike“ na teško dostižnih deset bodova razlike.

Trebalo je nogometašima Osijeka puno vremena da ostvare drugu ovosezonsku pobjedu u gostima, kada je riječ o prvenstvenim dvobojima. Uspjeli su to ponovno u Kranjčevićevoj, kao i na samom početku sezone, ponovno s minimalnih, ali svakako zasluženih 1:0. Činjenica je da je Osječanima momčad Zagreba najpoželjniji protivnik već duže vrijeme, a to se potvrdilo i u jučerašnjem dvoboju u kojem su bijelo-plavi osvojili vrlo važne bodove u borbi za opstanak. Na konferenciji za novinare trener Zoran Zekić jasno je iskazao svoje zadovoljstvo:

  • - Znali smo koliko nam ova utakmica može donijeti i tako smo se za nju pripremali. Čestitam svojim igračima na pobjedi i važnim bodovima s kojima smo se primaknuli klubovima iz sredine tablice i da nam se Zagreb ne približi u toj borbi za opstanak. Sada već možemo govoriti i o kontinuitetu dobrih i rezultatski uspješnih nastupa čemu smo i težili. Momčad je dobro odgovorila na zahtjeve koje smo postavili pred nju, a da smo bili malo prisebniji i koncentriraniji u završnim proigravanjima, naša je pobjeda lako mogla biti i uvjerljivija. No, i ovako sam sasvim zadovoljan jer Zagreb uopće nije loša momčad i sigurno vrijedi više od bodovnog učinka kojeg trenutno ima. Znam da i oni imaju svojih unutarnjih, klupskih problema, kao uostalom i mi, a nadam se da bi se naša situacija uskoro moglo početi pozitivno razvijati kako bismo mirno nastavili sezonu i mogli krenuti prema mirnijoj luci i gornjem domu tablice.

Trener Zagreba, Dražen Madunović (barem se tako vodi u zapisniku, iako je jasno da „Pjesnike“ vodi njegov imenjak i klupski predsjednik Medić) skrušeno je priznao da je „fenjeraš“ na tablici još jednom iskazao nedorečenost i slabosti zbog kojih je u daleko najtežoj situaciji od svih ugroženih klubova u Ligi 10: 

  • - Očito nas je previše sputala nervoza jer nismo uspjeli odigrati onako, kako smo željeli u ovom susretu. Nadali smo se pobjedi kojom bismo se primaknuli Osijeku na prihvatljiv bodovni zaostatak, ali smo nekako bili u grču, tek s povremenim prijetnjama koje nisu predstavljale izrazite šanse. Imali smo neku prividnu dominaciju, ali smo previše griješili, a protivnik nas je kaznio iz svog prvog ozbiljnijeg pokušaja. To je potom negativno djelovalo na našu momčad koja je ionako bila sputana velikim imperativom i nismo se uspjeli izdići iznad toga. U teškoj smo situaciji, ali ćemo u nastavku sezone pokušati biti bolji, počevši već od predstojećeg ogleda s Interom u kojem ćemo tražiti bodove, istaknuo je Madunović.