Šteta što Osijek nije osvojio i preostala dva boda, ali je igrom pokazao da može parirati još jednoj momčadi iz vodećeg kvarteta HNL-a.

Nakon podjele bodova u splitskom Parku mladeži ipak je zadovoljniji bio domaćin. Naime, nogometaši Splita do važnog su boda u borbi za ostanak među četiri najbolja hrvatska prvoligaša došli u posljednjim minutama utakmice kada se već činilo da će doživjeti neugodan poraz od osječkih bijelo-plavih koji su imali vodstvo do 89. minute. Na svoju žalost, Osječani nisu uspjeli sačuvati mrežu do samoga kraja i svakako imaju za čime žaliti, posebice jer su kod vodstva od 1:0 imali i veliku priliku preko Peroševića da definitivno riješe pitanje pobjednika...
- Naravno da ostaje žal za preostala dva boda jer smo gol primili u 89. minuti. Međutim, unatoč tomu ne mogu biti nezadovoljan. Odigrali smo još jednu dobru utakmicu i to protiv odličnog Splita koji je visoko plasiran i ima jako dobrog trenera što se vidi i po njihovim rezultatima. Šteta što nismo izdržali do kraja, ali su naši dečki i ovaj puta pokazali da su se značajno dignuli u završnici prvog dijela sezone i Osijek je postao svima neugodan protivnik. Nismo bili kompletni, no ponovno smo se čvrsto branili, organizirano napadali i prijetili iz polukontre i kontre, a imali smo zaista lijepih akcija. Ne bih rekao da se moja momčad uplašila pobjede iako smo sigurno mogli izbjeći taj posljednji korner iz kojega smo primili pogodak. No, tada se već osjećao i umor, pala je koncentracija i domaćin je to iskoristio, pričao je Zoran Zekić na konferenciji za novinare na splitskom stadionu.

Jasno je da su osječkom kormilaru godile i pohvale koje su se mogle čuti i od strane domaćih izvjestitelja, budući da je Osijek pokazao da njegovi nastupi u posljednje vrijeme nikako nisu bili slučajni ili plod suparničkih slabijih izdanja:
- Da, moglo bi se reći da izgledamo puno kompaktnije i sigurnije nego ranije, sada smo momčad, možda je najbolje tako reći. Naravno da to uvijek može i bolje, ali kada se sjetim da su nam konkurenti do prije nekoliko kola bježali po osam ili devet bodova, a sada smo im za petama, uz činjenicu da smo Istru već bodovno sustigli, onda je jasno da moram biti zadovoljan. Ponovit ću da sam ponosan na svoje igrače koji su u zaista teškim klupskim okolnostima pokazali i dobru igru i karakterno ponašanje, a osobno vjerujem da će proljeće za nas biti bolje i uspješnije nego protekla jesen. Uz dva pojačanja koja bih volio dovesti, ova momčad može napraviti dodatni iskorak prema sredini ljestvice. Očekujem da se idućih dana razbistri i situacija izvan terena u našem klubu, pa ćemo tada i po tom pitanju znati nešto više, rekao je Zekić.

Kormilar splitskih „Crvenih“ Goran Sablić je na kraju morao biti zadovoljan rezultatom jer je domaćin poraz izbjegao u samom finišu susreta:
- Nismo bili pravi u situaciji kada nam se protivnik organizirano branio. Protok lopte u sredini bio je spor, a iako to nerado činim, moram reći da se osjetio izostanak petorice standardnih prvotimaca. Pokazalo se da su nam nedostajali. Da sam mogao, ovaj puta bih zamijenio i petoricu igrača jer smo imali previše neraspoloženih pojedinaca u svojim redovima. Kada osvojiš bod u zadnjim minutama, onda ne možeš biti nezadovoljan rezultatom, ali smo svakako očekivali više. Sjest ću ovih dana s klupskim čelnicima, izložiti im neke svoje planove i vizije, pa ćemo vjerojatno i povući neke poteze tijekom ove zimske stanke u smislu filtriranja momčadi za nastavak sezone, zaključio je Sablić.