Portugalac je jedan od naših najstandardnijih igrača, a u Osijeku se, kako kaže, osjeća odlično!

Andre Duarte pripada skupini naših najstandardnijih prvotimaca bez kojih se ne sastavlja početna jedanaestorica, dakako kada je zdrav i bez opterećujućih kartona. Opravdao je očekivanja struke, iako će i sam i za sebe i za cijelu momčad reći – možemo i trebamo bolje. I danas će zauzeti svoju stopersku poziciju u današnjem prvenstvenom dvoboju s Varaždinom (17 sati) u kojem, dakako, svi očekujemo pobjedu Bijelo-plavih.

Da, vrijeme je za pobjedu i za našu dobru igru. Znamo da je Varaždin dobra momčad koja igra dobar nogomet, da su bolji nego što to pokazuje njihov plasman na tablici. No, pokušat ćemo pobijediti i odigrati kvalitetnu utakmicu. To je naš cilj, prvi puta ih dobiti ove sezone te našim navijačima pružiti razlog za slavlje. Mislim da trebamo razmišljati i gledati tako da pokušamo pobijediti sve utakmice do kraja, ne gledajući previše na kojoj smo poziciji i tko nam je i koliko blizu. Osobno gledam da je četvrto mjesto minimum onoga što moramo ostvariti. Zato trebamo isključivo gledati svaku sljedeću utakmicu. Moramo držati istu razinu igre i to češće ponavljati, poručio je Duarte. 

Jako mu je lijepo u Osijeku

Andre je prvo stigao na posudbu na Opus Arenu iz redova talijanskog B ligaša Reggiane. NK Osijek je već aktivirao opciju otkupa njegova ugovora, tako da je i formalno naš igrač. Pitali smo ga kako se kroz ovo razdoblje otkako je postao stanovnik grada na Dravi osjeća u Osijeku?

Osjećam se jako dobro ovdje, po svemu. Sviđa mi se grad, klub također, ovo je idealna sredina za treniranje i napredak u karijeri. Uvjeti su na razini europske Lige prvaka! Zato sam jako sretan ovdje. Na terenu se trudim biti što bolji svakoga dana, pa i poboljšati svoje liderske sposobnosti za koje mislim da ih imam, no poštujem hijerarhiju među starijim igračima koji su dugo ovdje, pa tako i svoje mjesto u njoj.