Trener Osječana ističe da je nedostajalo više hrabrosti i bolje protočnosti lopte, kao i kompaktnosti na terenu protiv organiziranog protivnika.

Na konferenciji za novinare po svršetku osječkog dvoboja treneri su, kao i obično, bili različitog raspoloženja. Kormilar Istre Andrej Panadić mogao je biti zadovoljan podjelom bodova jer su Puljani remijem u Gradskom vrtu ostali ispred bijelo-plavih uz nešto bolju gol-razliku, dok je Zoran Zekić ipak očekivao više od svoje momčadi. Jasno je da su Osječani silno željeli pobjedu s kojom bi preskočili Istru na tablici i krenuli prema sredini ljestvice, ali su mreže ostale netaknute, uz dosta malo pravih nogometnih uzbuđenja u premijeri drugog dijela sezone...
- Nije se dogodilo ništa što nisam očekivao. Vidio sam dobro organiziranu Istru koja je tako izgledala i u pripremnom razdoblju, u našim analizama uoči utakmice. Mi smo u prvom poluvremenu krenuli onako, kako to i želim, agresivno i s izraženim presingom, međutim, imali smo samo jednog raspoloženog igrača u sredini terena. Mislim pritom na našeg kapetana Kurtovića, ali je izostala konkretnija pomoć i suradnja ostalih veznjaka. Previše su se skrivali, nisu se pojavljivali između linija i tražili mogućnost da opasnije ugrozimo suparnika. Nismo imali dovoljno hrabrosti, brzine i protočnosti lopte da bismo stvarali opasnije situacije za gol. U drugom poluvremenu Istra je izgledala bolje, iako smo i mi nastavili s pokušajima da ih ugrozimo, no ovaj puta nije išlo. Šteta zbog onog Peroševićevog poništenog pogotka, vjerujem da bismo sigurno pobijedili da smo tada poveli. Nedostajalo nam je i bolje organiziranosti i kompaktnosti na terenu, kada već nismo uspjevali probiti čvrsti gostujući blok, a izostao je i neki pojedinačni bljesak. Nadam se da će igrači koji su nam pristupili uskoro dosegnuti potrebnu razinu spremnosti kako bismo ih mogli maksimalno koristiti na terenu, pričao je Zekić.

Unatoč tomu što je izostalo rezultatsko zadovoljstvo i što je dosta toga ostalo nedorečeno u igri njegove momčadi, trener Osijeka nije bio previše kritičan prema svojim igračima:
- Ovo je tek prva utakmica, nema tu još pravog natjecateljskog ritma, bit će još takvih susreta. Ne volim donositi nekakve zaključke nakon prvih nastupa, očito je da još nismo u potrebnom ritmu. No, vjerujem da ćemo se dizati u formi i osvajati bodove, što je najvažnije.
Bilo je i onih novinarskih upita hoće li se Osijek u idućem razdoblju nastojati pojačati s još ponekim igračem kako bi ipak mirnije nastavio borbu za opstanak u HNL-u...
- Ne želim kukati da mi treba ovaj ili onaj, znate kakva je u ovo vrijeme situacija na tržištu i nisam ni siguran koga bismo uopće mogli dovesti. Većina tih igrača koji su slobodni treniraju sami, pitanje je u kakvom su stanju i kada bi mogli biti spremni za igru. Vidjet ćemo, ako bi se možda nešto ukazalo, a da nam odgovara, možda bismo mogli reagirati, ako pak ne bude tako, igrat ćemo s onima koje imamo na raspolaganju, zaključio je Zekić.

Andrej Panadić mogao je biti zadovoljan već i samom činjenicom da žuto-zeleni u Osijeku nisu izgubili, što im je, kako je i sam rekao, bila najvažnija zadaća:
- Neke su moje izjave uoči utakmice bile malo iskrivljene u javnosti i drugačije prezentirane. Ispalo je da sam rekao da bi me samo pobjeda u Osijeku zadovoljila, što baš i nije tako. Bod je za nas odličan jer smo ipak igrali u gostima i to kod borbenog i agresivnog protivnika. U prvom dijelu Osijek nam svojim presingom nije dao nikakve šanse da se razmašemo, da bi se u nastavku sve to skupa promijenilo i tada smo počeli voditi igru. Ni mi, kao ni domaćin, nismo uspjeli iskoristiti pomoć vjetra kao saveznika, ali mogu biti zadovoljan jer su dečki odradili ono što sam od njih i tražio. Bili smo kompaktni, držali su se dogovora i svojih pozicija, znali smo i opasno ugroziti suparnički gol i generalno gledajući – kući se vraćamo zadovoljni, rekao je kormilar Puljana.