Znali su naši juniori i stručni stožer proslaviti pobjedu u finalu Kupa (6:4) protiv vrlo dobrih Koprivničana.

Bravo za naše juniore i sve koji su zaslužni za osvajanje trofeja u Kupu Hrvatske! Dečki su na terenu SC Rudeš odigrali kvalitetnu i vrlo zanimljivu finalnu utakmicu protiv Slaven Belupa u kojoj tijekom igre nije bilo pobjednika pa se nakon remija 2:2 pristupilo raspucavanju s bijele točke. Na kraju je Osijek slavio sa 6:4 i uslijedilo je slavlje Bijelo-plavih nakon što su primili pobjednički pokal.

Velika je ovo stvar za našu momčad, a pohvalio bih i Slaven Belupo i njihov stožer, bili su također odlični. Općenito mogu reći da je utakmica zaista bila vrlo kvalitetna, s puno duela, čvrstih startova, naravno i golova jer četiri pogotka je stvarno dosta za jedno finale. Na kraju su odlučivali jedanaesterci, a oni uvijek mogu otići na jednu ili drugu stranu. Presretni smo što je završilo našom pobjedom. Nakon što smo gubili na poluvremenu, smirili smo se i dogovorili da nastavimo s našom igrom. Brzo smo stigli do izjednačenja, potom su oni još jednom poveli, ali smo bili uporni, Damjanović je zabio za 2:2 i opet nam je to puno značilo kao i u četvrtfinalu kada je također bio strijelac u zadnjim minutama. Bili smo puni samopouzdanja i vjere u sebe prilikom jedanaesteraca, poseban je osjećaj osvojiti trofej, komentirao je veznjak Niko Farkaš koji je zabio prekrasan pogodak za 1:1.

Nerijetko se vraćali i u prvenstvu

Osjetilo se veliko zadovoljstvo pa i svojevrsno olakšanje kod naših igrača i njihova trenera Tomislava Radotića koji je istaknuo:

Prije svega čestitam organizatoru i domaćinu jer je teren izdržao nakon tri utakmice u istome danu i unatoč kiši koja je padala. Bravo i za Koprivničane, kako sam i u najavi rekao odlična su momčad, jako dobro rade i imaju par izvrsnih pojedinaca. Naravno, posebno čestitam svojim dečkima jer smo se u dva navrata vraćali što nije jednostavno. Bez obzira što je odlučila „lutrija“ jedanaesteraca, mislim da smo u regularnom dijelu utakmice imali bolje prilike i bili bliže pobjedi. Ako nas je netko pratio kroz prvenstvo ispada da igramo „run and gun“ nogomet s puno golova i nije prvi puta da se vraćamo. Tako da za nas to nije iznenađenje. Dečki su reagirali na odličan način i priuštili veselje svima kojima su Bijelo-plavi u srcu. Moram biti iskren i reći da sam bio miran i vjerovao da ćemo doći do ove pobjede.