Nakon jako dobrih utakmica na Poljudu i Rujevici, bijelo-plavi u petak dočekuju momčad Intera iz Zaprešića.

Važna nas utakmica očekuje u petak (11.3.) kada nam u goste dolazi najveće iznenađenje proljetnog dijela prvenstva, Inter iz Zaprešića. Momčad Samira Toplaka odlično je ušla u nastavak prvenstva gdje su redom slavili protiv Istre 1961, Slaven Belupa i Lokomotive. U utorak su odigrali zaostalu utakmicu 25. kola protiv Hajduka te su i tu utakmicu završili bez poraza (0:0). Dakle, mjesta podcjenjivanju ne smije biti, ali respektu svakako da. Za razliku od gostiju naš prvoligaš nije najbolje nastavio prvenstvo, ali u zadnje dvije utakmice drastično se forma podigla što je rezultiralo bodom na Poljudu (2:2) te na nesretno i tijesno izgubljenoj utakmici protiv Rijeke (2:1) u kojoj je naša momčad primila zgoditak u 92.minuti utakmice. Ono što ohrabruje je pristup Zekićevih igrača koji su se čvrsto postavili na ova dva teška gostovanja i da je bilo malo više sreće, Osijek bi se kući vratio s još većim bodovnim plijenom.

U petak, od 18 sati, nogometaši Osijeka i Intera susret će se po 36-ti puta. U dosadašnjih 35 utakmica Osijek je uvjerljivo uspješnija momčad s čak 21-om ostvarenom pobjedom, dok su se gosti iz Zaprešića imali prilike samo 5 puta veseliti protiv Osijeka. Bez pobjednika je odigrano 9 utakmica. Ako se gleda samo statistika onda dolazimo do zaključka kako nam je Inter rado viđeni gost, no statistika ne igra, sve je na momcima na terenu da pokažu da su bolji. U dosadašnjem dijelu sezone ove dvije momčadi susrele su se dva puta. Prva utakmica odigrana je u Osijeku gdje su bijelo-plavi slavili 3:1, a na toj utakmici debitirao je i sadašnji trener Zoran Zekić. Druga utakmica odigrana je u Zaprešiću i završena je bez golova.

Osječani će ovu utakmicu dočekati bez dva vrlo važna igrača, oba Tomislava, Šarića i Šorše. Obojica su na Rujevici dobila treći žuti karton. Gostima će nedostajati njihov važan vezni igrač, Mazalović. Oporavak Aljoše Vojnovića ide ka tome da bi čak mogao konkurirati za utakmicu s Interom. Lijepa je to vijest obzirom na igračku važnost Vojnovića za naš klub. Na kraju svega, ako ćemo se voditi statistikom bijelo-plavi nisu mogli dobiti boljeg protivnika u ovako važnoj utakmici, ali sve je to neozbiljno ako se na terenu ne da maksimum, a naša momčad će to sigurno i napraviti, jednako kao na Poljudu i Rujevici samo vjerujemo s punim bodovnim učinkom. Važna će biti i podrška s tribina, stoga i ovim putemo pozivamo naše vjerne navijače da dođu na Gradski vrt i pomognu momčadi da ostvari pobjedu i razveseli sve pristune. Vidimo se na Gradskom vrtu. Naprijed naši bijelo-plavi!