Uslijed brojnih izostanaka zbog ozljeda i kartona, prvoj su momčadi priključeni juniori Štrkalj, Špoljarić i Anić

Današnja konferencija za novinare u Gradskom vrtu imala je svečarski uvod.

Šefu stručnog stožera Zoranu Zekiću poželjeli smo sve najbolje za njegov 42. rođendan, a i njegova bi želja bila da mu igrači u nedjelju poklone pobjedu nad trećeplasiranim Hajdukom. No, nije baš sve idealno u osječkoj svlačionici...

- Kadovski gledajući, stanje već dugo nije bilo ovako loše. Šoršu smo izgubili do kraja Prvenstva, s Kurtovićem je situacija isto prilično ozbiljna, a znate da Matas i Špičić ne mogu nastupiti zbog kartona. Lukić se tek počeo vraćati nakon ozljede, dok je pitanje koliko može tek oporavljeni Perošević. Uslijed svih problema, priključili smo trojicu juniora: Štrkalja, Špoljarića i Anića da vidimo koliko oni trenutno mogu pružiti, kada im se ukaže povjerenje. Znam da su prije, u prvom dijelu sezone, bili puno češće u kadru, međutim, naša je situacija na tablici stalno bila takva da smo se morali osloniti na iskusnije igrače. Sada ćemo im opet dati šansu, kao i još barem dvojici igrača iz juniorskog pogona u ovim posljednjim ligaškim kolima, izjavio je kormilar Osijeka.

Što se samog dvoboja tiče, Zekić vjeruje kako će on biti zanimljiv i sadržajan i da će osječki navijači na kraju biti zadovoljniji od simpatizera Hajduka:

- Bez obzira na kojoj poziciji trenutno bili mi, a na kojoj Splićani, susreti između Osijeka i Hajduka za mene su uvijek derbiji, pa će tako biti i ovaj puta. Nemam neka posebna očekivanja od svoje momčadi, nego samo želim da budu pravi sportaši, da pruže svoj maksimum i da se na terenu ponašaju i postave onako, kako to i trebaju učiniti svi oni koji nose dres Nogometnog kluba Osijek.

Jedno od novinarskih pitanja odnosilo se i na način igre protiv Splićana, odnosno, hoće li Zekić od svojih igrača tražiti da odigraju i za publiku, a ne sao za bodove?

- Mogu ja tražiti puno toga, ali kada se prisjetim onoga vremena kada sam dolazio u klub, ipak smo nerijetko bili u raskoraku želja i vlastitih mogućnosti. No, svaki sportaš želi pobijediti, tako ćemo se i postaviti, a nadam se da ćemo biti hrabriji i konkretniji u napadačkom dijelu. Do šesnaesterca još to nekako i „štima“, ali smo previše jalovi pred suparničkim vratima, kao da nam igrači ulaze u „minsko polje“. Moraju pokazati više odlučnosti i češće pucati, vjerujem da će to pokazati s Hajdukom.

Trener Osječana pobjedu priželjkuje i zbog Kohorte koja slavi svoj 28. rođendan...

- Dečki su navijali vrhunski protiv Slaven Belupa, nadam se da ćemo ovaj puta biti bolji i uspješniji i da ćemo im pokloniti pobjedu. Uopće ne sumnjam da će njihovo navijanje opet biti na opće zadovoljstvo, a na igračima je da im se oduže na najbolji način.

Otkrio je Zekić na kraju i početnu jedanaestoricu koju namjerava suprostaviti nedjeljnom protivniku:

- Malenica, Arsenić, Lesjak, Škorić, Čuljak, Šarić, Vojnović, Mioč, Grgić, Knežević i Mandić.