Dosadašnji napadač NK Zagreba, 27-godišnji Gabrijel Boban novi je igrač Nogometnog kluba Osijek!

Osječani su na taj način doveli značajno pojačanje u svojim napadačkim redovima, budući da je Boban u posljednje dvije sezone postigao 23 gola za svoj bivši klub. Riječ je o centarforu, po potrebi i krilnom napadaču, koji je bio velika želja sportskog direktora Alena Petrovića i trenera Zorana Zekića.

- Bila je to i moja želja od onog trenutka kada su me kontaktirali predsjednik Osijeka Ivan Meštrović i sportski direktor Alen Petrović. Nisam puno dvojio i sada mogu reći da mi je drago što sam ovdje. Činjenica je da su me zvali i neki drugi klubovi iz Hrvatske, pa i oni koji će igrati u Europi, poput Rijeke i Hajduka, ali sam se odlučio doći ovdje jer sam prepoznao projekt koji je proljetos započeo u Gradskom vrtu, a sada se očito dalje nastavlja i razvija, rekao je Boban.

Alen Petrović je također izrazio zadovoljstvo jer je Boban zasigurno jedan od onih „kapitalaca“ koje je Osijek tražio u ovom prijelaznom roku:

- Možda su pregovori trajali duže nego li je to uobičajeno, ali je to sada manje važno. Dogovorili smo se s predsjednikom Zagreba Medićem koji se u pregovorima pokazao korektnim, a „pjesnicima“ smo platili odštetu i vjerujem posao završili na obostrano zadovoljstvo. Naravno da vjerujem da će nam Boban predstavljati istinsko pojačanje jer smo trebali igrača takvog profila koji je u stanju zabiti dvoznamenkasti broj golova u prvenstvenoj sezoni. Zahvaljujem se i našem kolegi i prijatelju Darku Čordašu koji brine o Bobanovoj igračkoj karijeri jer je on također zaslužan za ovakav rasplet, pričao je sportski direktor Osječana.

Boban je podsjetio da je prošle godine dosta odugovlačio s odlukom gdje će nastaviti igračku karijeru, a ovaj puta je odlučio sve ubrzati i riješiti dvojbe dovoljno brzo da bi se što prije prilagodio u novoj sredini:

 

- Nisam mirovao, nego sam prošao dosadašnji dio priprema sa Zagrebom, pa sam siguran da ću brzo uhvatiti ritam sa svojim novim suigračima i biti spreman za igru od samog početka prvenstva. Vidim da bi Osijek mogao složiti dobru momčad i nadam se da ćemo već od ove sezone konkurirati za jedno od mjesta koje vodi u Europu. Poznato mi je da bijelo-plavi imaju vjerne navijače, pozivam ih već i ovom prilikom da nas podrže u što većem broju, a mi se Kohorti i ostalima moram odužiti dobrim igrama i rezultatima koji se od nas ubuduće očekuju, zaključio je Gabrijel Boban.