Zekić nastoji potaknuti svoju momčad da se oslobodi nervoze i otpusti kočnice uoči ogleda koji slijedi u Kranjčevićevoj

Ovih je dana trener našeg prvoligaša Zoran Zekić imao dosta zamjerki kada je rad na treninzima u pitanju, o čemu je javno progovorio i na redovitoj konferenciji za novinare u Gradskom vrtu. Uoči ogleda s Lokomotivom ukazao je na određene probleme, a suparniku je podijelio dosta komplimenata na osnovu onoga što je dosad vidio kada je riječ o momčadi kolege Tomislava Ivkovića...

- Više i nije vijest da imamo problema s ozljedama. Ne možemo računati na Peroševića, Arsenića i Mandića koji će propustiti utakmicu s Lokomotivom. Nemamo razloga za neku veliku priču prije ovoga ogleda u Kranjčevićevoj jer smo gledali protivnika u europskom dvoboju protiv Vorskle i mogu reći da su izgledali odlično! Imali su već dosta utakmica od početkasezone, i to onih pravih europskih, tako da su tu ipak u prednosti jer su ranije ušli u taj pravi natjecateljski ritam. Ono što sam primjetio nakon naše utakmice s Rijekom je činjenica da su mi igrači nekako potišteniji, kao da su malo potonuli jer smo se svi, a posebno oni, nadali da će rezultat biti bolji. To su stvari koje moramo mijenjati, imamo još vremena do ponedjeljka da se trgnemo i na pravi način dočekamo naše treće gostovanje, rekao je Zekić.

Grgić i Lulić možda od prve minute

Imao je Zekić primjedbi na mlade igrače koji bi, to je posebno naglasio, morali uložiti više truda i želje:

- Mora im biti čast što su među onima koji nose dres NK Osijeka i to moraju pokazivati na svakom treningu i na svakoj utakmici, bez obzira gdje i protiv koga igraju. Nedostaje tu i više odgovornosti, na kraju krajeva, moraju biti i puno veseliji što su dio prve momčadi što im se pruža prilika da igraju Prvu ligu u svom klubu. Evo, sad sam priključio prvotimcima i maloga Ikića, na tim je mladićima da se pokažu i nametnu.

U prvi plan pomalo izbijaju Alen Grgić i Karlo Lulić, pa je moguće da u ponedjeljak zaigraju od prve minute...

- Grgić je imao zaista puno problema, njega je snašlo sve moguće od početka priprema, možda trenutno i on sam ima veća očekivanja od sebe nego što trenutno može. Nadam se da je pehovima došao kraj. Što se pak Lulića tiče, Osijek će u njemu imati pravo pojačanje, posebno ako nam se priključe još dva kvalitetna igrača koja bi nam omogućila širinu i što se tiče rotacija u momčadi, a i sustava igre.

Ne smije biti prevelikog pritiska

Još se malo Zekić osvrnuo na Lokomotivu i njezine objektivne vrijednosti, kada je igrački kadar u pitanju, a imao je i poruku za svoje izabranike:

- Oni su dobili dosta pravih pojačanja, sigurno su vrlo kvalitetna momčad koja to pokazuje i u Europi. Djeluju motorično i brzo, s puno igrača kreću u polukontru i kontru i ne smije im se ostaviti puno prostora. Naravno da i Lokomotiva ima svoje mane, kao i svaka druga momčad i treba ih nastojati iskoristiti. Moji dečki još uvijek osjećaju određeni pritisak zbog kojih se među njih uvlači i nervoza, ali za to zaista nema nikakve potrebe ni razloga. Imamo neki svoj razvojni put, ništa se pritom nije poremetilo i želim samo da igraju najbolje što mogu i da otpuste kočnice. Jer ne znam što bi se, recimo, dogodilo da su kod nas došli ti igrači koji su sada završili u Lokomotivi, valjda bi mnogi odmah pomislili da ćemo biti prvaci, u svom je stilu zaključio Zoran Zekić.