Muzafer Ejupi je najavio kako će dati sve od sebe da u novom klubu bude još bolji i efikasniji nego u Slaven Belupu

Muzafer Ejupi, novo igračko pojačanje osječkog nogometnog prvoligaša, danas je predstavljen na posebnoj konferenciji za novinare u VIP salonu Gradskog vrta. Njegov je dolazak u Osijek pobudio i veliko medijsko zanimanje, što i nije iznenađenje s obzirom da je riječ o jednom od najboljih napadača HNL-a koji je prošle sezone bio i drugi strijelac Prvenstva. Novinarima se uvodno obratio sportski direktor bijelo-plavih Alen Petrović:

- Znate da smo dugo radili na dovođenju još jednog kvalitetnog napadača. Naš je izbor pao na Muzafera Ejupija kojega ne moram posebno predstavljati jer ga svi znate kroz nastupe za Slaven Belupo. Prošle je sezone bio drugi strijelac prvenstva, nadam se da će u tom tonu nastaviti i dalje, pa možda biti i prvi „topnik“ HNL-a. Možda smo malo duže pričekali s ovim transferom, ali sam i ranije rekao da mi igrače ne potpisujemo šest mjeseci nego ih želimo osigurati za duže vremensko razdoblje. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u realizaciji Ejupijeva dolaska u Gradski vrt.

Osijek je među najboljima u Hrvatskoj

Ejupi je na pressicu stigao u pratnji svoga menadžea Adriana Aliaja. U svakom je trenutku izgledao zadovoljno što je stigao u Osijek koji ga je uporno želio i na kraju uspio i angažirati.

- Prije svega sam sretan što sam tu, hvala onima koji su se za to pobrinuli jer sam napravio iskorak u mojoj igračkoj karijeri. Donio sam takvu odluku jer sam zajedno sa svojim menadžerom prepoznao da se u Osijeku nešto vrlo pozitivno događa, da je ovo dobar projekt što se uostalom već sada i vidi. Momčad se digla, Klub u svemu raste i postaje opet jedan od najboljih u Hrvatskoj i zato sam ovdje. Na meni je da pružim svoj maksimum i opravdam očekivanja.

Svjestan je ovaj 27-godišnjak, rođen u Skopju, da su očekivanja Osijekovih navijača postala vrlo velika...

- I trebaju biti. Imao sam dobru sezonu u Slaven Belupo, zabio sam i dosta golova, a sada ću pokušati biti još bolji u Osijeku. Nadam se da bih mogao zaigrati već protiv Hajduka, a onda se nadam i prvom pogotku u svom novom klubu. Znam kako je igrati u Gradskom vrtu, navijači nose momčad i jedva čekam nedjelju da osjetim tu atmosferu na stadionu. Publika je ovdje dvanaesti igrač , a to se kod svih nas mora osjetiti na terenu, pričao je Ejupi koji je prošao makedonske reprezentativne selekcije, a ima nastup i za A selekciju.

Osijek može puno toga

Novom će osječkom centarforu trebalo malo vremena da se navikne na suigrače, a prvi je trening već odradio:

- Ne poznajem baš najbolje nove suigrače, no sigurno ću ih brzo upoznati. Petrovikja znam iz Makedonije, a protiv ostalih sam igrao dok sam bio u Belupu. I ovi dosadašnji rezultati Osijeka govore da je to momčad koja može napraviti puno toga.

Logično je da Ejupi očekuje i da bi se mogao značajnije nametnuti i stožeru makedonske reprezentacije:

- Ja ću svaku utakmicu odraditi najbolje što mogu, potruditi se da budem što bolji, a na izborniku je da li će me pozvati u reprezentaciju. Ne želim se nametati preko medija, već samo igrama i golovima. Odluka je stvar izbornika i njegove procjene.