U sastavu bi se od prve minute mogao naći i Ejupi, a Osječani će svakako nastojati ostvariti prvu domaću pobjedu

U vrlo dobrom ozračju, nogometaši i stručni stožer NK Osijeka dočekuju nedjeljnu prvenstvenu utakmicu s Hajdukom koja u Gradskom vrtu počinje u 21 sat. Bit će to još jedan derbi u gradu na Dravi, baš kao i nedavno s Rijekom, a bijelo-plavi vjeruju da će ishod ovaj puta biti puno povoljniji za njih. Danas je održana redovita konferencija za novinare, na kojoj je trener Zoran Zekić bio vrlo dobro raspoložen:

- Što se tiče zdravstvenog stanja, svi su manje-više u redu. Znate da je Lesjak protiv Lokomotive dobio jak udarac, pa ćemo vidjeti kakvo će mu biti stanje do nedjelje. Počeo je trenirati, međutim, sumnjam da bi mogao biti spreman za Hajduk. No, tu je Džolan koji je iskoristio svoju priliku u Kranjčevićevoj i sada će startati od prve minute. Ovoga tjedna nismo radili toliko intenzivno, ali sam zadovoljan angažmanom igrača i mogu reći da je na treninzima i u svlačionici općenito – dobro raspoloženje. Čak sam jučer nešto ranije završio trening jer su dečki išli možda i malo prežestoko. Sada se trebamo pripremiti fizički i psihički. Svaka utakmica nosi nešto svoje, tako dočekujemo i nedjeljni dvoboj sa Splićanima, rekao je Zekić.

Ispunjene tribine su nam prednost!

Šef stručnog stožera našeg prvoligaša prvenstveno nastoji pripremiti svoju momčad da bude maksimalno usredotočena na ono što je očekuje u predstojećih 90 minuta s Hajdukom:

- Dobro radimo, koncentrirani smo na ono što trebamo i možemo pružiti i ne razmišljamo previše o protivniku. Ne zato što smo bahati, nego iz razloga što imamo još nekih svojih problema, pa ih nastojimo riješiti i smanjiti pogreške u igri. Što se tiče ambijenta i atmosfere koja nas očekuje, mislim da svaki profesionalac sanja da ga dođe gledati što više ljudi. Nadam se da će tribine biti dobro popunjene, a onda bi to trebala biti naša prednost, a nikako ne opterećujući faktor. Dakle, nema po tom pitanju nikakvog pritiska, naprotiv!

Zekića smetaju nekakve priče da je Hajduk potonuo nakon kanonade protiv Dinama i da se stvara atmosfera kako će sigurno pasti i u Gradskom vrtu:

- Ne mogu vjerovati da to čujem, pa ne igramo protiv Vrbovca, ljudi moji! Kakvo je to razmišljanje?! Dolazi nam derbi, deplasirano je govoriti o tome na takav način da su bodovi već uknjiženi. To su gluposti! Naša momčad mora biti 200 posto „unutra“, nema kod nas nikakve euforije, nitko nije poletio uslijed ovih gostujućih pobjeda. Naprotiv, svi u našim redovima jako dobro znaju da moraju biti u top-izdanju da bismo ostvarili priželjkivano, poručio je Zekić.

Ne zamaram se taktikom...

Jedno od novinarskih pitanja bilo je hoće li trener Osječana, dolaskom Ejupija, možda mijenjati i taktiku za nedjelju:

- Ne zamaram se pričama o taktičkim postavkama, to prvenstveno ovisi o raspoloženju igrača, svakako i o reakciji našeg protivnika. Ono što ja želim prema naprijed je da budemo nepredvidljivi, da nam igrači cijelo vrijeme mijenjaju pozicije i ritam. Ako smo raspoloženi i ako to sve dobro radimo onda ćemo izgledati kao da igramo s pet „špica“. Ako nismo, možemo nominalno u sastavu imati šestoricu-sedmoricu napadača, pa nam to ništa ne jamči.

Na kraju je Zekić nešto konkretnije rekao i o momčadi Hajduka:

- Došao im je novi trener, donio neki novi zamah i energiju koja se kod njih osjeća od početka sezone. Do ove utakmice s Dinamom na Poljudu imali su šest pobjeda i jednu neriješenu, što treba respektirati. Uostalom, i u srijedu oni nisu bili nešto posebno inferiorni sve do te 45. minute kada su primili prvi pogodak. U nastavku ih je vukla sjajna navijačka atmosfera, a vrlo kvalitetni protivnik ih je kaznio. Opet kažem, to će biti u nedjelju nova utakmica i za njih i za nas i svatko će htjeti napraviti najbolje za sebe. Nadam se da će moji igrači dati maksimum, ne samo u smislu borbenosti jer je to preduvjet već kada izlaziš na teren, nego da će i u taktičkom dijelu biti najbolji što mogu.