Uzdaju se bijelo-plavi i u veliku podršku svojih navijača što će također biti vrlo bitno

Lijepa je spoznaja da će i druga utakmica bijelo-plavih u ovoj sezoni na domaćem terenu ponijeti epitet derbija kola. Nakon susreta s Rijekom, odigranom u lijepom ambijentu Gradskog vrta, u Osijek stiže splitski Hajduk koji ima isto bodova kao i naš prvoligaš. I Osječani i Splićani tri su utakmice riješili u svoju korist uz jedan poraz kojega su i jedni i drugi doživjeli na domaćem terenu. Obje će momčadi imati podršku svojih navijača s tribina, a u redovima domaćin vjeruju da će Kohorta nadglasati Torcidu i da će na terenu Osijek biti bolji od Kalinića, Ohandze i suigrača...

Hajduk baš i nema ugodnu tradiciju igrajući na osječkom stadionu koji mu je često bio neosvojiva tvđava, a sudeći prema raspoloženju i atmosferi među Zekićevim izabranicima na treninzima ovoga tjedna, gosti bi se mogli naći na velikim iskušenjima. Doduše, Splićani također mogu biti vrlo opasni, pokazali su to već u gostima ove sezone i na domaćim i na europskim utakmicama, pa bi derbi trebao opravdati očekivanja. Dosta je kvalitetnih pojedinaca na obje strane, a Osječani najavljuju da će ovaj puta iskoristiti prednost domaćeg terena i zadržati bodove u Gradskom vrtu.

Pitanje je koji će sastav Pušnik suprostaviti bijelo-plavima jer Hajduk idućega tjedna ima susret play-offa Europske lige protiv izraelskog Maccabija. No, bez obzira na moguće kalkulacije u odabiru početne jedanaestorice, Zekića to ne zanima previše. Suparnika će dočekati s respektom, ali i odlučnošću da pobjedu ostvari njegova momčad, ovih dana značajno pojačana i odličnim napadačem Ejupijem koji će zaigrati od prve minute.