Opet su Osječani do pobjede došli odlučnom i efikasnom igrom u drugom poluvremenu kada su triput matirali goste

I sedmu pobjedu ostvarili su nogometaši Osijeka u ovoj sezoni. U 9. kolu Max TV Prve HNL u Gradskom vrtu je pokleknula momčad Splita koja se organizirano i disciplinirano branila do 68. minute kada je prvi puta kapitulirala. Nakon toga, Osječanima je ipak bilo lakše pronaći put do Dukinih vratiju, tako da je na kraju bilo rezultatski uvjerljivih 3:0. Kako se moglo i pretpostaviti, Crveni su se od početka utakmice zgnusnuli pred svojim šesnaestercem, sa svim igračima iz lopte i to na svojoj polovici, pa je domaćin teško dolazio u prilike iako je imao potpunu terensku nadmoć i dominaciju. Pokušaji Peroševića i Mioča u prvi su plan stavili gostujućeg vratara koji je odličnim intervencijama sačuvao svoju mrežu u prvih 45 minuta. No, nije mu to uspjelo i u nastavku utakmice...

Vojnović razveselio navijače

Još se jednom potvrdilo da je Osijek puno goropadniji u drugom poluvremenu. Doduše, trebalo je imati i malo sportske sreće kod onih Pešićevih prigoda koje su ostale neiskorištene, a da pritom suparnički napadač nije uspio pogoditi ni okvir vratiju. U 68. minuti je dosuđen jedanaesterac za osječku momčad, budući da je mladi Jakić rukama obranio udarac Arsenića koji je došao u pomoć svojim napadačima u prekidu igre, a Perošević je bio siguran egzekutor najstrože kazne. Odahnuli su tada i navijači našeg prvoligaša jer se moglo pretpostaviti da se Split naprosto mora barem pokušati otvoriti, što je Bijelo-plavima omogućilo da budu još opasniji i konkretniji.

Ključnim se, ipak, pokazao ulazak odličnog Aljoše Vojnovića koji je bio nerješiva enigma za suparničku obranu, a postigao je i dva lijepa pogotka. Onaj prvi, nakon idealnog centaršuta kapetana Barišića, bio je u tipično engleskom stilu, kada je trzaj glavom bio toliko silovit da se lopta naprosto „zarila“ u mrežu nemoćnog Duke. Kasnije je Vojnović iskazao i spretnost i lucidnost kada je lopta bila na travi, pa je još jednom matirao Splićane i zaslužio ovacije s tribina.

Nakratko i vodeći na tablici...

Jedno je vrijeme čak Osijek bio i vodeći na tablici dok se čekao početak derbija između Rijeke i Dinama. No, Riječani su rano „načeli“ prvaka, kasnije su ga i sasvim dokrajčili, pa su se vratili na čelo ljestvice, dok su Osječani na drugom mjestu, samo na bod zaostatka za liderom. Podsjećamo da naši nogometaši i u sljedeća dva kola igraju na svom terenu, u goste im stižu Istra 1961 i Inter, tako da će Zekićevi izabranici imati lijepu prigodu zadržati mjesto u samome vrhu, možda čak izbiti i na vodeću poziciju... Stoga bismo voljeli da na spomenutim ogledima u Gradskom vrtu bude više od 2.825 posjetitelja koliko ih je jučer izbrojano protiv Splita. Kako je naglasio i na konferenciji za novinare nakon nedjeljnog uvjerljivog trijumfa, samo zajedničkim snagama, momčad, klupska logistika i navijači mogu NK Osijek zadržati na ovom sjajnom, pobjedničkom valu. Vojnović i suigrači napokon se bore za nešto veliko, pokazali su da mogu protiv svih i u svim okolnostima, pa su zaslužili maksimalnu potporu u svojoj sredini. Vidimo se, zato, i u nedjelju na stadionu!