U jakoj napadačkoj konkurenciji, mladi reprezentativac mora biti strpljiv, a do tada će zabijati na trećeligaškim travnjacima

Jedan mladić iz redova osječkog nogometnog prvoligaša zaslužuje da mu posvetimo malo više medijskog prostora i pozornosti. Riječ je o Josipu Špoljariću, 19-godišnjaku koji vrlo uspješno nastupa za Osijek II u ovoj sezoni, a u kadru je i najbolje momčadi Bijelo-plavih. Mladi je hrvatski reprezentativac i od njega se u budućnosti u Gradskom vrtu jako puno očekuje. Igrač  je profinjenog kova, vrlo istančanog osjećaja za gol koji se vrlo često upisuje među strijelce. U dosadašnjem tijeku trećeligaškog natjecanja skupine Istok uspio je već postići sedam pogodaka i prvi je strijelac Lige. Belišću i Vukovaru zabio je po jedan gol, dvaput je zatresao mrežu Višnjevca, a hat-trick je postigao protiv Đakovo Croatije. Svoj golgeterski instinkt Josip je potvrdio i na prošlotjednom Memorijalu Blage Zadre u Vukovaru gdje je u susretu protiv Vukovara '91 također bio trostruki strijelac, što mu je bilo dovoljno da na kraju osvoji pokal za najučinkovitijeg pojedinca.

Debi i prvijenac na Poljudu

Za seniorsku momčad Osijeka u HNL-u debitirao je prije nešto manje od dvije godine kada su Osječani  pod vodstvom trenera Tomislava Rukavine  gostovali kod Hajduka u Splitu. Baš je na Poljudu uspio postići  i svoj prvi prvoligaški pogodak. Bilo je to u svibnju 2015., a reprezentativca Lovru Kalinića svladao je u završnici susreta. Ove sezone nastoji se izboriti za mjesto u najboljem sastavu našeg prvoligaša što mu nije nimalo jednostavno, budući da su u Gradski vrt stigli ponajbolji  strijelci HNL-a iz prošle natjecateljske godine, Muzafer Ejupi i Gabrijel Boban, a tu je i Antonio Perošević koji je u proteklom razdoblju bio prvi klupski strijelac, kao i Alen Grgić koji također očekuje svoju prigodu. No, vrijeme radi za Špoljarića i ako će nastaviti zabijati u kontinuitetu i radom na treninzima se nametnuti stručnom stožeru prve momčadi, sigurno će vrlo brzo opet dobiti šansu među prvotimcima.