Zekić je bio zadovoljan, posebice igrom u drugom poluvremenu u kojem je i postignut jedini pogodak

Osijek je uspio prekinuti mini-seriju slabijih igara i rezultata te je zasluženo pobijedio svog prvog pratitelja na tablici, uvijek neugodnu momčad Lokomotive. Nakon devet utakmica u kojima Bijelo-plavi nisu na domaćem terenu uspjeli ostvariti pun pogodak u dvobojima s „Lokosima“,ovaj puta su osvojeni vrlo važni bodovi, a vraćeno je i samopouzdanje u svlačionici. Trener Zoran Zekić zadovoljno je izašao pred novinare na press konferenciji: 

Mogu reći da sam iznimno zadovoljan kako mi je momčad odgovorila na terenu u odnosu na samu pripremu utakmice. Teren je bio težak, protivnik kvalitetan, ali mislim da smo odigrali dobro i pametno, doduše bez neke posebne ljepote. Bio je veliki ulog jer nam se pružila prilika da se značajnije odvojimo od Lokomotive i mirnije nastavimo Prvenstvo. Može se reći da smo danas pobijedili „na mišiće“ . Prvo poluvrijeme sigurno nije bilo dobro jer smo imali prespori protok lopte i zbog raskvašenog travnjaka i uslijed činjenice da su se gosti postavili sa šest-sedam igrača u dva čvrsta bloka iza lopte. Lokomotiva nije baš bezazlen protivnik da bismo mogli preuzeti veći rizik jer su oni vrlo opasni u kontri. Mislim da smo u tridesetak minuta drugog poluvremena nametnuli vrlo dobar ritam, a u završnici smo se opet bezrazložno povukli i sami sebi na taj način stvorili pritisak. Moramo biti sigurniji u takvim situacijama, da nam se to ne bi ponavljalo u nastavku sezone. Čestitam svojim igračima na pobjedi, to je ono najvažnije. 

Perošević mora biti ovakav u kontinuitetu

Jedno od novinarskih pitanja odnosilo se na ulazak Antonija Peroševića koji je postigao i pobjedonosni pogodak...

Ne želim ga previše hvaliti jer mislim da mu je i posao da zabija golove. To od njega očekujem i nadam se da će Perošević kvalitetno igrati u kontinuitetu. Kada je on u ovakvom izdanju, mi smo puno jači, ali često ipak nije na ovakvoj razini. Na tome osobno mora poraditi jer znamo koliko može.

Osvrnuo se Zekić i na predstojeći tjedan u kojemu njegove izabranike očekuju dva vrlo bitna ogleda:

Pušić ne može zbog tri žuta kartona igrati u sljedećem kolu protiv Hajduka u Splitu, pa ćemo ga koristiti u srijedu na kup-utakmici u Šibeniku. Očito nam je momčad pala u sredini terena, posebice u smislu agresivnosti, otkako nam Petrovikj nije na onoj razini, na kojoj je bio u većini susreta. Otkako se vratio iz reprezentacije nikako da uhvati pravi ritam i nadam se da ga nećemo predugo čekati. Razgovarao sam s njim, vjerujem da će ubrzo opet biti pravi jer nam je njegov učinak vrlo bitan. 

Zadovoljstvo zbog Škorićevog povratka

Veliki je pljesak s tribina dobio Mile Škorić koji se nakon duže stanke, uvjetovane zdravstvenim problemima, vratio u momčad Osijeka. Zekić je zbog toga također sretan:

Svima nam je drago što se Škorić vratio, voli ga i publika, tako da se prije svega nadam kako će ga poslužiti zdravlje i on će sigurno ozbiljnije konkurirati za momčad. Trebat će mu, naravno, još malo vremena da „uhvati“ formi jer je ipak imao dužu stanku. 

Ivković čestitao Bijelo-plavima

Trener Lokomotive Tomislav Ivković čestitao je Osječanima, a za svoju momčad misli da je mogla ostati neporažena:

Vi znate da sam ja uvijek pozitivno razmišljao kada je Osijek u pitanju i drago mi je da smo nakon više godina odigrali utakmicu u Gradskom vrtu u drugačijem ozračju nego u prethodnim sezonama. To me raduje i zbog kluba i grada Osijeka koji zaslužuje ovakvog prvoligaša. Inače, utakmica je bila tvrda i čvrsta, prava prvenstvena, bez puno pravih šansi. Pogodak je pao praktički iz jedine naše pogreške, kada smo bili kažnjeni i na kraju se to pokazalo presudnim. Kapitulirali smo u trenucima kada smo kontrolirali igru. Osijek je danas imao i nešto više sreće, a ja svojim igračima nemam što zamjeriti kada je riječ o angažmanu i pristupu. Željeli smo osvojiti sva tri boda, međutim, ovaj puta nam je nedostajalo malo više drskosti i sportskog bezobrazluka da bismo to i ostvarili. Osijeka je nakon vodstva ponijela i publika, mi neke svoje polušanse nismo iskoristili i moramo se pomiriti s porazom.